Katso hulvaton video: Voiko vesisateen jäädyttämällä torilla luistella?

Testasimme, sujuuko luistelu Lahden torilla, jonka vesisateet ovat jäädyttäneet liukkaaksi kentäksi. Vastaus: onnistuu. Mutta vain omalla vastuulla. Juttu on julkaistu tammikuussa 2016.

luistelu
Luistelijoita Lahden torilla.
Toimittajat Sanna Pirkkalainen ja Vihtori Koskinen kokeilivat luistelua luonnonjäällä – kaupungin keskustassa.

LahtiVesisade on jäädyttänyt Lahden kauppatorin kauttaaltaan. Toriaukiolla kulkee hiekoitettuja polkuja, mutta myös hiekoittamatonta aluetta on runsaasti.

Yle Lahti kokeili, voisiko torin luonnonjäällä hiekoitettuja reittejä väistellen luistella. Vastaus: voi.

Luistelutesti herätti huomiota sekä ohikulkijoissa että luistelevat toimittaja Sanna Pirkkalaisen ja Vihtorin Koskisen havainneessa tori-isännässä.

– Perhanan hyvännäköistä. Vanhana punkkarina kannustan tällaiseen kansalaistottelemattomuuteen, tori-isäntä Timo Arasola kommentoi.

Tori-isäntä: Voisimme jäädyttää oikeankin luistinradan

Lahden torille on joskus jäädytetty suuren maailman tyyliin oikea luistinrata. Viimeksi tällainen oli aukiolla pari vuotta sitten.

Myös helmikuun lopussa tori-isäntä lupaa, että torille tulee tapahtumaa varten pieni luistinrata ja kaukalo, jos säät suosivat.

Vanhana punkkarina kannustan tällaiseen kansalaistottelemattomuuteen.

Timo Arasola

Tori-isännnän mielestä tori sopisi talvella luisteluun muutoinkin.

– Passaa oikein hyvin. Tosin se vaatisi pakkasta.

Timo Arasola huomauttaa, että jos joku nyt tahtoisi mennä liu'uttelemaan torin luonnonjäälle, luistimien jalkaan vetäminen on omalla vastuulla.

– Minä hallinnoin toria, kaupunki vastaa kunnossapidosta. Jos siellä tapahtuu jotain, minulla ja kaupungilla on vakuutus. Mutta jos joku liukastuu luistimet jalassaan, silloin se on kunkin omalla vastuulla.