Tradenomiliitto: 3 825 euroa on tradenomin keskipalkka Uudellamaalla

Vaikka monen palkka onkin noussut, tosiasia on sekin, että iso joukko pienipalkkaisia toimihenkilötradenomeja sai viime vuonna potkut.

talous

Tradenomiliiton mukaan sen jäsenten keskipalkka nousi viime vuonna 3,5 prosenttia 3 466 euroon kuukaudessa. Palkannousua selittää se, että yhä useampi liittoon kuuluva tradenomi on asiantuntija ja palkka on sidottu tulokseen. Uudellamaalla keskipalkka on 3 825 euroa kuukaudessa.

Vaikka monen palkka onkin noussut, tosiasia on sekin, että iso joukko pienipalkkaisia toimihenkilötradenomeja sai viime vuonna potkut.

20-vuotiaalla Tradenomiliitolla on noin 30 000 jäsentä, joista jäsenkyselyyn verkossa vastasi lähes 3 400.

Kokopäivätyössä olevista kyselyyn vastanneista 41 prosenttia on tulospalkkauksen piirissä. Tämä on viisi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2014.

Tradenomeja työskentelee muun muassa taloushallinnossa, markkinoinnissa sekä turvallisuus- ja it-alalla. Työpaikat ovat valtaosin yksityisellä sektorilla, ja siellä niitä on eniten eniten teknologiateollisuudessa ja finanssialalla, pankeissa ja vakuutusyhtiöissä. Työpaikat kaupanalalla ovat vähentyneet.

Liiton jäsenistä viisi prosenttia on työtä vailla, ja työttömien osuus on pysynyt viime aikoina jokseenkin vakiona. Työttömyysjaksot ovat lyhyitä, koska jäsenet ovat suhteellisen nuoria ja hyvin koulutettuja, sanoo puheenjohtaja Niko Aaltonen.