1. yle.fi
  2. Uutiset

Ohjausryhmä puolittaisi Turun ja Kaarinan seurakuntien määrän

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä yrittää tehostaa talouttaan ja toimintojaan. Keinovalikoimassa ovat seurakuntien yhdistäminen ja virkojen lakkauttaminen.

seurakunnat
Turun tuomiokirkko ja Aurajoki
Yle

Ohjausryhmä ehdottaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään rajua rakenneuudistusta. Tavoitteena on tehostaa toimintaa ja taloutta.

Suunnitelmassa seurakuntien määrä puolittuisi viiteen. Turussa Tuomiokirkkoseurakuntaan liitettäisiin Katariinan- ja Henrikinseurakunnat; Mikaelinseurakuntaan yhdistyisi Martinseurakunta ja Maarian seurakuntaan Paattisten seurakunta. Lisäksi Kaarinan ja Piikkiön seurakunnat yhdistyisivät. Turun ruotsalaisen seurakunnan asema säilyisi entisenlaisena.

Viiden kirkkoherran viran poistumisen myötä saavutettava säästö olisi vuodessa noin 350 000 euroa.

Björn Öhman, kirkkoherra

Ohjausryhmän puheenjohtaja, kirkkoherra Björn Öhmanin mukaan lähtökohtana on, että uudistus ei aiheuttaisi irtisanomisia. Väki vähenisi luonnollisen poistuman kautta. Sen myötä taloudelliset vaikutukset alkaisivat näkyä pitemmän aikavälin kuluessa.

– Viiden kirkkoherran viran poistumisen myötä saavutettava säästö olisi vuodessa noin 350 000 euroa. Uudistuksen lähtökohtana on karsia erityisesti esimiestehtäviä ja suunnata lisää resursseja toimintaan, arvioi Öhman.

Tavoitteena on, että muutokset tulisivat voimaan vuoden 2018 alusta. Lopullisen päätöksen tekee kirkkohallitus.

Lue seuraavaksi