Nuori motocross-lupaus Matias Vesterinen: "Minulle kelpaa vain maailmanmestaruus."

Legendaarisen moottoripyörätehtaan junioritiimissä harjoittelevan Matias Vesterisen tavoitteet ovat korkealla. Imatran Moottorikerhon 13-vuotias kasvatti on KTM-tallin junioritiimin nuorin jäsen.

Kuva: Yle

13-vuotias Matias Vesterinen on jo motocrossin maailmanmestari. Viime kesänä Belgiassa saavutettu alle 14-vuotiaiden joukkuemaailmanmestaruus ei kuitenkaan riitä hänelle.

– Haluan joskus olla yksilönä maailman paras, hän sanoo.

Ensi kauden kisoista tärkeimmät ovat Sotshissa järjestettävät motocrossin nuorten maailmanmestaruuskilpailut. Sitä ennen Matias pääsee nauttimaan valmennuksesta lajin huippujen johdolla.

Imatralla poikkeukselliset harjoitteluolosuhteet

Matias Vesterinen on harrastanut motocrossia reilusti yli puolet elämästään. Tukena hänellä on oma isä, joka aikoinaan vei 5-vuotiaan pojan Kurkvuoren motocrossradalle.

Sittemmin harjoitteluolosuhteet kotinurkilla ovat parantuneet. Imatralla ajetaan entiseen jäähalliin rakennetulla motocrossin sisäradalla.

Kokemusta karttunut myös EM-sarjoista

Viime kausina Matias Vesterinen on kilpaillut hyvällä menestyksellä myös EM-sarjoissa. Keski- ja Etelä-Euroopan kisamatkat on taitettu isän kanssa omalla kalustolla.

Valinta moottoripyörävalmistaja KTM:n 5-jäseniseen junioritiimiin tietää Matiakselle entistä parempia harjoitteluolosuhteita. Hän saa käyttöönsä myös uuden moottoripyörän. Nykyinen 85-kuutioinen ajokki jää Imatralle.

Yksin harjoitusleireille

Parhaillaan KTM:n junioritiimi on kolmen viikon harjoitusleirillä Sardiniassa. Sinne ei Matiaksen isä lähtenyt mukaan.

– Uskon, että homma lähtee sujumaan ihan hyvin. Meillä on monen vuoden kokemus Euroopassa kiertämisestä. Ja tietenkin olemme päivittäin puhelinyhteydessä, sanoo Jarmo Vesterinen.

Kolmen viikon Italian-harjoitusleirin jälkeen Matias palaa muutamaksi päiväksi kotiin, ja lähtee sitten uudestaan maailmalle.

Koulun kanssa ei lusmuilla

Yksi ehtokin kansainväliseen valmentautumiseen liittyy.

– Koulu on pystyttävä hoitamaan kunnialla, sanoo isä.

Matiakselle annetaan koulusta läksyt mukaan harjoitusleireille ja hänen on mahdollista saada opetusta Skypen kautta.