Varkaat tarkkailivat etukäteen kohteitaan – poliisi tutkii laajaa asuntomurtojen sarjaa

Poliisi epäilee, että murtomiehet ovat pukeutuneet työmailla käytettäviin huomioliiveihin, jotta he näyttäisivät luvallisilla asioilla liikkuneilta työntekijöiltä.

Kotimaa
Puiden ympäröimä mökki pimeässä.
Risto Koskinen / Yle

Sisä-Suomen poliisi tutkii laajaa asuntomurtojen sarjaa. Omakotitaloista on anastettu lähinnä helposti rahaksi muutettavaa tavaraa - kuten koruja ja elektroniikkaa.

Murtomiehet ovat poliisin tietojen mukaan tarkkailleet kohteitaan etukäteen esimerkiksi huomioliiveihin pukeutuneina. Osa rikoksista on tehty asukkaiden ollessa töissä eli keskellä päivää vilkkaalla asuinalueella.

Poliisi pyytää havaintoja epäilyttävistä työmiehistä

Asuntomurrot on tehty eri puolilla Pirkanmaata ja Keski-Suomea, viimeisimmät torstaina. Torstaina varkaat vierailivat luvatta kahdessa talossa Lempäälässä.

Poliisi epäilee teoista Suomen lähialueilta tulleita miehiä ja on julkaissut epäillyistä valvontakamerakuvia. Poliisi pyytää yleisöltä myös havaintoja tavallisuudesta poikkeavasta toiminnasta, jotka saattaisivat liittyä murtosarjaan.

Havainnot voi ilmoittaa poliisin vihjesähköpostiosoitteeseen pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelinnumeroon 050 399 8024.