Vuosia pakoilleet mafiajohtajat löytyivät vuoristobunkkerista

Italian poliisi on löytänyt kaksi etsintäkuulutettua mafiajohtajaa, joiden kuvaillaan eläneen bunkkerissaan "kuin eläimet".

Ulkomaat
Italian poliisin julkaisema kuva Etelä-Italian vuoristoalueella pidätetystä miehestä.
Italian poliisin julkaisema kuva Etelä-Italian vuoristoalueella bunkkerista pidätetystä miehestä.Italian poliisi / AFP

Poliisi löysi vuosia jahdatun kaksikon Etelä-Italian vuoristoalueelle rakennetusta bunkkerista, Calabrian maakunnassa.

Giuseppe Creaa, 37, ja Giuseppe Ferraroa, 47, syytetään yhteyksistä 'Ndrangheta –mafiaan sekä kiristyksestä ja murhista.

Italian poliisi teki perjantaina iskun vuorenrinteessä, kasvillisuuden alla piilossa olleeseen bunkkeriin. Kahdenkymmenen neliömetrin kokoisessa huoneessa oli maalattia, mutta asumukseen oli vedetty sähköt ja siellä oli televisio. Bunkkerista löytyi runsaasti aseita, kuten konepistooli sekä useita kivääreitä ja pistooleita.

– He elivät kuin eläimet. Kylmää elämää yhteiskunnan ulkopuolella, kuvailee syyttäjä Cafiero De Raho tiedotustilaisuudessa. – Heillä oli kuitenkin tarpeeksi kontakteja alamaailmaan, jotta he pystyivät tarvittaessa hoitamaan ryhmänsä asioita.

Poliisin mukaan Crea on paikallisen, Rizziconin pikkukaupungin, mafian johtaja. Hän on ollut pakosalla vuodesta 2006, jolloin hän sai syytteet kiristyksestä. Creaa epäillään lisäksi kilpailevan rikollisjohtajan teinipojan murhasta. Viime vuonna Crealle langetettiin 22 vuoden vankeustuomio.

Giuseppe Ferraro on puolestaan paennut virkavaltaa 18 vuoden ajan. Hänet on tuomittu murhista ja mafiakytköksistä. Lisäksi Ferraron klaanin epäillään aiheuttaneen yli 20 ihmisen kuoleman klaanisodassa 1980-luvulla.

'Ndrangheta-järjestön arvioidaan olevan tällä hetkellä Euroopan merkittävin kokaiinin välittäjä, joka on jättänyt varjoonsa sisilialaisen Cosa nostran.

Lähteet: Reuters, AFP