1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sápmi

Hätäraketti aiheutti etsinnät Kilpisjärvellä

Hätäraketin ampuminen aiheutti etsinnät Kilpisjärvellä perjantaina illalla. Lapin pelastuslaitos sai iltakymmenen aikaan hätäkeskukselta ilmoituksen hätärakettihavainnosta. Kilpisjärven  Saanan Majoilta oli havaittu punainen hätäraketti Ruotsin Tuipalitunturin suunnasta.

Sápmi

Myöhemmin Suomen tulliin tuli tieto samaan aikaan saadusta hätärakettihavainnosta.

Pelastuslaitos aloitti kahdella kelkkapartiolla etsinnät arvioidulta etsintäalueelta sekä partio siviiliautolla mahdollisten uusien hätärakettien varalta. Etsintöjä jatkettiin alueella yöhön kello kolmeen saakka, mutta mitään onnettomuuteen viittaavaa ei alueelta löytynyt. Etsintöjen aikana oltiin yhteydessä Ruotsin poliisiviranomaisiin ja etsintöjen päätyttyä vastuu siirrettiin Ruotsin poliisille.

Pelastuslaitos sai tiedon illalla etsintäalueelle liikkuneista kelkkailijoista ja pitää myös mahdollisena, että hätäraketin ampumisen taustalla on alueella liikkuvien matkailijoiden ajattelemamaton toiminta. Vastaavaa on tapahtunut joskus aiemminkin, mitä pidetään erittäin valitettavana käyttäytymisenä, Lapin pelastuslaitos toteaa tiedotteessa.

Lue seuraavaksi