1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Libanon palautti vakoilusta epäillyn korppikotkan Israeliin

Rengastettu korppikotka oli lentänyt noin neljä kilometriä Libanonin puolelle, missä kyläläiset huomasivat sen gps-paikantimen ja epäilivät lintua Israelin vakoojaksi. YK:n rauhanturvaajat toimivat välittäjinä linnun vapautuksessa.

Ulkomaat
Israelilaiset eläintenhoitajat hoitavat Libanonista vapautettua korppikotkaa Ramat Ganin eläintarhassa.
Israelilaiset eläintenhoitajat hoitivat Libanonista vapautettua korppikotkaa Ramat Ganin eläintarhassa lähellä Tel Avivia 29. tammikuuta.Jack Guez / AFP / Lehtikuva

Libanon on luovuttanut takaisin Israeliin korppikotkan, joka otettiin tiistaina kiinni vakoilusta epäiltynä, kertoo uutistoimisto AFP.

Korppikotka eli luonnonsuojelualueella Golanin kukkuloilla, mistä se oli lentänyt noin neljä kilometriä Libanonin puolelle. Israelilaisviranomaisten mukaan epäluuloiset kyläläiset nappasivat linnun kiinni huomattuaan sen olevan rengastettu ja kantavan gps-paikanninta.

Israelin mukaan YK:n rauhanturvaajat auttoivat korppikotkan palauttamisessa. Linnun kerrotaan olevan heikossa kunnossa, ja se on toimitettu hoidettavaksi.

Eläimiä on epäilty ennenkin Israelille vakoilemisesta. Viime kesänä palestiinalaismedia raportoi, että Gazan liepeillä olisi havaittu videokameralla varustettu delfiini. Vuonna 2011 Saudi-Arabian tiedotusvälineet kertoivat, että viranomaiset olivat ottaneet kiinni Tel Avivin yliopiston rengastaman korppikotkan, jota niin ikään epäiltiin vakoilusta.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi