1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Turkki syyttää jälleen Venäjää ilmatilansa loukkaamisesta

Turkin mukaan Suhoi-hävittäjäkone tuli Syyrian puolelta eikä välittänyt varoituksista.

Ulkomaat
Venäläinen Su-34 pommikone.
Venäläinen Su-34 hävittäjäpommittaja Moskovan kansainvälisessä ilmailunäytöksessä 30. elokuuta 2013.Sergei Chirikoc / EPA

Turkin mukaan venäläinen sotilaskone on jälleen tunkeutunut luvatta sen ilmatilaan. Tämä tapahtui Turkin mukaan perjantaina.

Maan ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan, että venäläinen Suhoi Su-34 -hävittäjäpommittaja tuli Turkin ilmatilaan Syyrian puolelta eikä vastannut sille venäjäksi ja englanniksi lähetettyihin varoituksiin.

Tiedotteessa ei kerrota tarkemmin, missä ilmatilan loukkaus tapahtui ja kuinka kauan sitä kesti. Ulkoministeriö kutsui Venäjän Ankaran -suurlähettilään kuultavaksi ja varoitti Venäjää leikkimästä tulella.

– Teemme selväksi Venäjälle, ettei se saa loukata Turkin ilmatilaa, joka on myös Naton ilmatilaa. Painotamme jälleen kerran, että Venäjä vastaa tällaisen vastuuttoman käytöksen kaikista seurauksista, ulkoministeriön tiedotteessa sanotaan.

Venäjä on kiistänyt ilmatilaloukkauksen.

Alasampumisesta kaksi kuukautta

Turkin ja Venäjän välit ovat olleet kireät marraskuussa tapahtuneen selkkauksen jälkeen. Turkki ampui silloin alas venäläisen Suhoi Su-24 -hävittäjäpommittajan, jonka se syytti tunkeutuneen ilmatilaansa 17 sekunnin ajaksi. Venäjä kiistää loukanneensa Turkin ilmatilaa.

Onnettomuudessa kuoli hävittäjälentäjä ja yksi pelastusmiehistön jäsen.

Lähteet: AP, Reuters, AFP, Tass

Lue seuraavaksi