1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Runsaat 100 vastusti maahanmuuttoa Kokkolassa – vastapuoli kokoontui kahvitellen

Kokkolassa sunnuntaina järjestetty maahanmuuttokriittinen Rajat ovat rakkautta-tapahtuma sujui ilman suuria järjestyshäiriöitä. Kampushallilla järjestetty tilaisuus houkutteli paikalle myös vastamielenosoittajat.

Kuva: Susanna Wacklin / Yle

Rajat ovat rakkautta- tapahtumassa erilaisia maahanmuuttokriittisiä puheenvuoroja seurasi toista sataa henkeä. Tapahtuma myös jaettiin  internetin kautta.

Yksi tapahtuman järjestäjistä, Junes Lokka Muutospuolueesta on tyytyväinen tapahtumaan. Väkimäärä ei yllättänyt,  saman verran on aiemminkin vastaaviin tilaisuuksiin saapunut kuulijoita. Toisaalta häntä kismitti ulkona järjestetty vastamielenosoitus.

– Täällä saa esittää argumentteja ja käydä keskustelua, mutta miksi vastapuoli tulee paikalle ilmoittamaan mielipiteensä, joka on jo yleisesti tiedossa?  Miksi heidän pitää tulla häiriköimään?

Kahvipannu porisi avoimuuden puolesta

Kampushallin läheisyyten järjestettiin vastamielenosoitus teemalla:  Minun Kokkolani on avoin ja kansainvälinen. Nelisenkymmentä henkeä joi ruusukuppikahveja kirpeässä tuulessa Kansainvälisen ja avoimen Kokkolan puolesta.

Kuva: Susanna Wacklin / Yle

Mielenilmauksesta vastaava Leena Salmu toteaa puhujajoukon olleen liian yksipuolisen.

– Välttämättä ne, jotka ovat hiljaa eivät ole aina jonkun asian puolesta. Halusiimme antaa hiljaiselle enemmistölle äänen.

Paikalla oli kaksi poliisipartiota sekä järjestysmiehiä turvaamassa järjestystä. Huolimatta vastakkainasettelusta tilaisuus sujui rauhallisesti.