1. yle.fi
  2. Uutiset

150 turvapaikanhakijaa muuttaa Turun Mäntykotiin

Mäntykotiin siirretään turvapaikanhakijoita Pernon koulusta, Paattisten huoltokodista ja Tornion järjestelykeskuksesta. Pernon ja Paattisten hätämajoitustilat on tarkoitus sulkea.

Paattinen
Tornion järjestelykeskus.
Ensimmäisenä turvapaikanhakija saa vuoronumeron ja kulkee metallinpaljastimen läpi.Tiina Länkinen / Yle

Ensimmäiset turvapaikanhakijat muuttavat maanantaina Turun Mäntykotiin. Kaikkiaan Mäntykotiin muuttaa 150 Suomeen syksyn ja talven aikana saapunutta turvapaikanhakijaa.

Osa heistä tulee näillä näkymin Pernon koulusta ja Paattisten huoltokodista sekä pohjoisen järjestelykeskuksesta Torniosta. Asukkaat siirtyvät tiloihin porrastetusti helmikuun aikana. Pernon ja Paattisten väliaikaiset hätämajoituskeskukset on tarkoitus sulkea. Heinänokan hätämajoitusyksikkö suljetaan huhtikuun lopussa.

Mäntykoti on yksi hätämajoituskäyttöön vuokrattavista kaupungin tiloista, joista Turun kaupunginhallitus päätti syyskuussa 2015. Mäntykodin tiloihin on mahdollista majoittaa sekä yksinäisiä naisia että miehiä, pariskuntia ja perheitä.

Mäntykodin tilat ovat olleet tyhjillään keväästä 2015 lähtien. Viimeksi tiloissa on toiminut Turun kaupungin vanhuspalveluiden hoivayksikkö.

Lue seuraavaksi