Koe uusi yle.fi

"Nokka kohti Vegasia" – häämatka alkoi yhtä aikaa Pori-Helsinki -reitin kanssa

Porin ja Helsingin välinen lentoreitti on avattu uudelleen. Virolaisen Airestin kone lähti Porista kohti Helsinkiä aamukuudelta. Mukana oli yhteensä viisi matkustajaa.

liikenne
Airestin kone Porin lentokentällä.
Airestin kone lähti kohti Helsinkiä Porista maanantaina aamukuudelta.Kati Rantala/ Yle

Iloinen pariskunta saapuu Porin lentokentälle maanantaina vähän aamuviiden jälkeen. He ovat ihkaensimmäiset asiakkaat Porin ja Helsingin välille uudelleenavatulle lentoreitille.

– Lentoreitin käynnistymisen ajoitus osui oikein nappiin, sillä olemme häämatkallamme. Saimme loistavan lähdön matkallemme suoraan Porista, hehkuttaa Pasi Holmström.

Pariskunta aikoo hyödyntää lentoreittiä jatkossakin.

– Takaisintullessa katsomme, sopivatko aikataulut yhteen. Vielä emme uskaltaneet paluulentoa varata, koska matkakohteemme Las Vegasin kentällä tilanteet saattavat muuttua nopeastikin, toteaa Marjo Holmström.

Pienikin matkustajamäärä hyvä

Pori-Helsinki -reittiä lennetään Porin kaupungin tukemana joka arkipäivä. Ensimmäisellä lennolla oli mukana vain viisi matkustajaa. Reittiä markkinoivan Air100:n toimitusjohtajan mukaan lukuun ollaan kuitenkin tyytyväisiä.

– Ensimmäiseksi lennoksi luku on kyllä ihan hyvä. Varsinkin kun edellisellä kerralla aloittaessamme ensimmäisellä lennolla oli vieläkin vähemmän väkeä, vaikka sitä oli markkinoitu kauemmin, sanoo toimitusjohtaja Ville Majasaari.

Reitillä on ollut pitkä katkos. Lentoliikenne päättyi puolitoista vuotta sitten kannattamattomana.

– Kaikille tämän viikon lennoille on matkustajia. Se kertoo siitä, että tälle on kysyntää, Majasaari toteaa.