Kuinka hiljainen tolkun enemmistö saataisiin ääneen? – Anna ehdotuksesi!

Jos yhteiskunnallinen keskustelu juuttuu ääripäiden kinaamiseen, maltilliset osapuolet eivät välttämättä edes halua osallistua siihen. Mikä neuvoksi?

Kotimaa
Ihmiset keskustelevat keskenään.
Hanna Lumme / Yle

Kirjailija Jyri Paretskoin Iisalmen Sanomien julkaisemassa kolumnissa lanseeraamista tolkun ihmisistä tuli viikonlopun trendihokema. Tähän kansanryhmän olemassaoloon ovat ehtineet ottaa kantaa jo lukuisat yksityishenkilöt ja yhteisöt.

Kuten Paretskoi itsekin kolumnissaan toteaa, on sääli, että tolkun ihmiset eivät pääse julkisessa keskustelussa ääneen. Onko näin, että moni tolkun ihminen ei uskalla tai edes halua osallistua esimerkiksi maahanmuuttokeskusteluun, joka tällä hetkellä on hyvin aggressiivista? Oletko itse mielestäsi tolkun ihminen? Oletko tuonut sitä koskaan julki?

Kuinka yhteiskunnallinen keskustelu saataisiin käännettyä jälleen maltilliseksi, toista osapuolta kunnioittavaksi puheeksi, jossa mustan ja valkoisen väliin saataisiin myös harmaan eri sävyjä? Pitäisikö tolkullisuuden puolesta järjestää kansanliike? Anna oma ehdotuksesi ja osallistu keskusteluun.