PTS:n toimitusjohtaja yrityksen myynnistä: Tämä on meille mahdollisuus

Jyväskyläläinen PTS Kiinteistötekniikka on myyty kansainväliselle WSP -konsernille. PTS:n toimitusjohtaja Juhani Koponen sanoo, että PTS halusi tässä vaiheessa leveämpiä hartioita.

yrityskaupat
PTS Kiinteistötekniiikan kiinteistö.
Jenny Huttunen / Yle

PTS Kiinteistötekniikka Oy on jyväskyläläinen perheyritys. Toimitusjohtaja Juhani Koposen mukaan PTS oli tullut kehityksessään sellaiseen vaiheeseen, että yrityksen myynti sen kehittämiseksi oli ajankohtaista.

– Meidän ideamme saadaan nyt paremmin koko valtakuntaan ja sen rajojen ylikin. Me olemme erittäin tyytyväisiä tähän kehittymisen mahdollisuuteen. Myös työpaikat ovat turvassa, Koponen sanoo.

PTS Kiinteistötekniikan toiminta jatkuu kuten ennenkin, ja jopa laajenee.

– Työntekijämäärä tulee kasvamaan. WSP:llä ja meillä on Jyväskylän seudulla nyt runsaat 30 työntekijää, ja 40 raja on varmasti vuoden päästä puhki, Koponen sanoo.

Koposen mukaan yhdistyminen tuottaa asiakkaiden suuntaan hyötyä, sillä yhdeltä luukulta saa entistä laajemman paletin palveluja.

– Lisäksi WSP:n strategiassa ovat mukana kasvu, laajeneminen ja palvelujen lisääntyminen. Meillekin tulee uusia palvelualueita tutkimustoimintaan, rakennuttamiseen ja valvontaan – ylipäätään kiinteistöjen elinkaareen liittyviä palveluja, Koponen sanoo.

Ostaessaan PTS:n WSP osti itselleen kokonaan uutta osaamista, sillä rakennuttaminen ei ole aikaisemmin ollut mukana yhtiön tuotepaletissa.

– Me olemme myös sisäilmatutkimuksissa suurempi kuin koko WSP:n Suomen toiminta, Koponen sanoo.

Koposta haastatteli Matleena Ylikoski.