Työpahoinvointi maksaa 41 miljardia joka vuosi – parantaminen ei ole hinnasta kiinni

Hyvinvointivalmentajan mukaan ei ole erikseen työ- ja kotihyvinvointia. Jos ihminen voi hyvin, hän voi hyvin sekä kotona että töissä.

terveys
Käsi kannettavan tietokoneen vieressä hiirellä.
YLE

Hyvinvointivalmentaja patistaa yrityksiä panostamaan työhyvinvointiin, sillä hinnasta se ei ole kiinni.

Esimerkiksi sairauspoissaolot ovat työnantajalle selvästi kalliimpia kuin ennaltaehkäisy. Työterveyslaitoksen tekemän tutkimuksen mukaan puutteellinen työhyvinvointi maksaa Suomelle 41 miljardia joka vuosi.

– Yritysten täytyy ymmärtää, että hyvinvoiva työntekijä on paljon tuottoisampi kuin sellainen, joka ei voi hyvin. Rahaa ei tarvita, sillä työhyvinvointiin satsattu raha tuottaa kuusinkertaisesti takaisin, hyvinvointivalmentaja Matti Vire sanoo.

Ulkoistettu hyvinvointi

Työhyvinvointi pitäisi ottaa sekä yksilön itsensä että yrityksen omiin käsiin. Tällä hetkellä tilanne on Matti Vireen mukaan sellainen, että ihmiset odottavat muiden tekevän kaiken työn heidän hyvinvointinsa eteen.

Työterveydenhuollon piti olla ennaltaehkäisevää, mutta siitä tuli työssäkäyvien ihmisten terveyskeskus.

Matti Vire

Työntekijän on otettava itseään niskasta kiinni ja pidettävä omat elämäntapansa kurissa. Sen jälkeen on yrityksen vuoro.

– Asiat ovat menneet sillä tavalla pieleen, että hyvinvointi on ulkoistettu yrityksistä. Työterveydenhuollon piti olla ennaltaehkäisevää, mutta siitä tuli työssäkäyvien ihmisten terveyskeskus, Vire sanoo.

Yksi tapa ennaltaehkäistä ongelmia on liikunta- ja virikeseteleiden tarjoaminen. Vireen mukaan se ei toimi.

– Liikuntaseteleistä noin kolmasosa jää lunastamatta. Se on tietysti niitä myyville yrityksille todella hieno bisnes. Mutta ihmiset eivät käytä niitä: ne, jotka liikkuvat, liikkuvat ilman seteleitäkin.

Hyvinvointia, ei työhyvinvointia

Työhyvinvoinnista puhutaan jatkuvasti, mutta oikeastaan pitäisi puhua vain hyvinvoinnista.

– Sanan ’työ’ voi viivata yli. Ihminen joko voi tai ei voi hyvin. Ei meillä ole kotihyvinvointia, vapaa-aikahyvinvointia eikä edes kotimatkahyvinvointia, Matti Vire toteaa.

Jos ihminen voi hyvin, se heijastuu sekä työhön että kotiin.