Kiista Luukkosen toimia selvittäneen salaraportin julkisuudesta jatkuu Porissa

Yksityishenkilö on vaatinut hänen tietojensa mukaan myös kirjallisena olevaa raporttia saatavilleen, kun taas kaupunginhallitus katsoo, että raportti on annettu vain suullisesti. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies antoi joulukuussa kaupunginhallitukselle moitteet asian käsittelyyn liittyen.

kaupunginhallitukset
Porin karhu katselee Raatihuoneenpuistoa joulukuussa 2013
Antti Laakso / Yle

Porissa jatkuu kädenvääntö siitä, onko vuosi sitten istuneen ja kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen asemaa pohtineen työryhmän työn tulos julkinen vai ei.

Työryhmä antoi selvitystyönsä tuloksista kaupunginhallitukselle suullisen raportin. Asiasta valittanut yksityishenkilö katsoo, että saatavilla on myös kirjallinen raportti, joka pitäisi luovuttaa.

Kaupunginhallitus on eri mieltä ja korostaa, että kaupunginhallituksen vuosi sitten pitämän kokouksen pöytäkirjan mukaan raportti oli vain suullinen.

Salaisesti toiminut työryhmä

Tapausta on saman yksityishenkilön aloitteesta käsitelty myös eduskunnan oikeusasiamiehen toimistossa.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin yritti tutkia Porin kaupunginhallituksen toimintaa asiassa, mutta ei saanut kaupunginhallitukselta kaikkia tarvittavia tietoja. Tästä Sakslin antoi kaupungille moitteet.

Salaisesti toiminutta työryhmää veti tuolloinen kansanedustaja ja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.). Kaupunginhallitus totesi työryhmän raportin pohjalta, ettei kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen ollut toiminut väärin.