Saksa avasi vastaanottokeskuksen homoseksuaaleille

Nürnbergin lisäksi myös Berliiniin on tulossa keskus seksuaalivähemmistöjen jäsenille, jotka pelkäävät vainoa muiden turvapaikanhakijoiden joukossa.

turvapaikanhakijat
Kaksi miestä tekee asuntoremonttia.
Nürnbergiläisen Fliederlich-järjestön jäsenet remontoivat kerrostaloasuntoa seksuaalivähemmistöille tarkoitetuksi vastaanottokeskukseksi. Daniel Karmann / EPA

Saksa on avannut ensimmäisen vastaanottokeskuksen, joka on tarkoitettu homoseksuaaleille turvapaikanhakijoille, niin miehille kuin naisille. Syynä on pelko heidän joutumisestaan vainotuiksi muissa keskuksissa.

Nürnbergissä sijaitseva keskus on pieni, vain 8–10-paikkainen, kertoo keskuksen toiminnasta vastaavan järjestön edustaja. Ensimmäisiä asukkaita odotetaan lähipäivinä.

Järjestö päätti keskuksen perustamisesta saatuaan pariltakymmeneltä turvapaikanhakijalta avunpyynnön. He kertoivat tuntevansa olonsa uhatuksi keskuksissa, joihin heidät oli sijoitettu. Järjestö arvioi, että Nürnbergissä olevista kahdeksasta tuhannesta turvapaikanhakijasta 600 on homoja tai lesboja.

Myös Berliiniin ollaan kevättalven aikana avaamassa seksuaalivähemmistöille tarkoitettu vastaanottokeskus. Siitä on tulossa 120-paikkainen.

Saksan homoseksuaalien järjestö LSVD (siirryt toiseen palveluun) kertoo kirjanneensa viime vuoden jälkipuolisolla 95 tapausta, joissa seksuaalivähemmistöön kuuluvien kimppuun oli käyty tai heitä oli uhkailtu.

Lähteet: AFP, Yle Uutiset