Koe uusi yle.fi

Kaupunginhallitus torppasi Kruunusiltojen viestintähankkeen

Siltahankkeelle esitetty suuri viestintäbudjetti nosti äläkän tammikuun lopulla. Projektista piti alkuperäisen esityksen mukaan tiedottaa peräti 1,2 miljoonalla eurolla.

Kotimaa
Gemma Regalis.
Kruunusillat-kilpailun voittajaehdotus Gemma Regalis yhdistää Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen Sompasaareen. Siltakilpailun voitti kesäkuussa 2013 WSP Finland. Yle Uutisgrafiikka / Helsingin kaupungin aineistopankki

Kohuttu Kruunusiltoja koskeva viestintähanke sai täystyrmäyksen Helsingin kaupunginhallitukselta maanantaina. Kaupunginhallitus palautti hankkeen uuteen valmisteluun yksimielisesti.

Asian palauttamista esitti Lasse Männistö (kok.). Kaupunginhallitus arvosteli hankkeen mittaluokkaa ja sitä, että kilpailutuksessa suljettiin iso määrä viestintätoimijoita pois.

– Hankinnalle asetetut kriteerit olivat varsin tiukkarajaisia ja oli nähtävissä, että valtaosa viestintämarkkinoilla toimivista yrityksistä oli rajattu tämän hankinnan ulkopuolelle. Nyt sitten hankintaa valmistellaan väljemmin kriteerein, että mahdollisimman monet pääsevät tarjouskilpailuun mukaan, Männistö kertoo.

Kaupunginhallitus arvosteli myös sitä, että siltaprojektin viestintäkokonaisuus oli jo lähtökohtaisesti valmisteltu niin, että sitä pääsevät toteuttamaan vain ulkopuoliset toimijat.

– Esimerkiksi Helsingin kaupungin konsernin keskushallinnon viestintäpalvelut eivät olleet lainkaan tietoisia tästä esityksestä, Männistö sanoo.

Siltahankkeelle esitetty suuri viestintäbudjetti nosti äläkän tammikuun lopulla. Projektista piti alkuperäisen esityksen mukaan tiedottaa peräti 1,2 miljoonalla eurolla.

Viestintäpalveluiden ostamista esittivät Kruunusillat -hankkeen ohjausryhmä ja rakennusvirasto. Viestintäbudjettia puolusteltiin sillä, että rakennusvirastolla itsellään ei ole mahdollisuuksia toteuttaa mittavaa ja vuosia kestävää viestintää.

– Oma henkilökohtainen mielipiteeni on se, että varmaan muutaman sadan tuhannen euron viestintäbudjetti tälle olisi jotenkin perusteltavissa, Männistä sanoo.

Helsingin kantakaupungin ja Laajasalon välille tulevien Kruunusiltojen rakentaminen aloitetaan ehkä jo kahden vuoden päästä.