1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Naantali

Naantalille ehdotetaan kolmen koulun lakkauttamista – päiväkotien määrä puolittuisi

Naantalin kaupungin tilaama selvitys ehdottaa, että peruskoulujen määrää vähennettäisiin nykyisestä kymmenestä seitsemään. Kuparivuoren, Lietsalan ja Velkuan koulut lakkautettaisiin kymmenen vuoden sisällä. Päiväkotien määrä karsittaisiin kuuteen.

Kuva: Henrietta Lehtinen / Yle

Naantali on aloittamassa koulu- ja päiväkotiverkoston uudistamista. Ulkopuoliselta konsultilta tilattu selvitys ehdottaa, että Kuparivuoren, Lietsalan ja Velkuan koulut lakkautettaisiin vuoteen 2026 mennessä. Kaupungin peruskoulujen määrä vähenisi kymmenestä seitsemään.

Naantalin keskusta-alueella Maijamäen koulu muuttuisi vuosiluokkien 1–9 yhtenäiskouluksi, ja Kultarannan koulu Luonnonmaalla korvattaisiin laajemmalla uudisrakennuksella.

Selvityksen mukaan nykyisen 12 päiväkodin sijasta Naantalissa olisi kymmenen vuoden päästä kuusi isompaa päiväkotia.

Naantalilaisia lapsia ja nuoria yhä vähemmän

Naantalin kaupunginvaltuusto on ottanut taloussuunnitelmansa tavoitteeksi kustannustehokkuuden ja palveluverkon uudistamisen. Päätöksen taustalla on, että lasten ja nuorten määrä on vähentynyt Naantalissa.

Linjaus tulevaisuuden koulu- ja päiväkotiverkostosta on tehtävä kesäkuun loppuun mennessä.

Naantalin koulutuslautakunta käsittelee selvitystä koulu- ja päiväkotiverkoston uudistamisesta kokouksessaan 16. helmikuuta.