EU-tuesta apua Raumalla – telakalta irtisanotuille uutta työtä tai koulutusta

Raumalla on saatu hyviä tuloksia lopetetun telakan väen työllistämiseksi.Tähän mennessä noin kaksi kolmasosaa on löytänyt uuden työn tai on parhaillaan koulutuksessa.

talous
STX Rauman portti
STX Rauman portti.Antti Laakso / Yle

EU-komissio tutustuu STX Finlandin telakalta irtisanottujen tukitoimista saatuihin tuloksiin Raumalla tänään ja huomenna. Suomessa vierailevat komission EGR-ryhmän päällikkö Isabelle Prondzynski ja rahaston vastuuvirkamiehistä Bistra Valchanova.

STX kertoi telakan sulkemisesta syyskuussa 2013. Komissio on rahoittanut 600 irtisanotun työllistymistä ja kouluttautumista yhteensä 1,4 miljoonalla eurolla. Lisäksi Suomi on antanut rahoitusta 950 000 euroa.

– EU-tuella on ollut suuri merkitys Rauman alueen työllisyyden hoidossa yhdessä kansallisten toimenpideiden kanssa. TE-hallinto, Rauman kaupunki ja kolmas sektori ovat toimineet hyvässä yhteistyössä, mikä on edistänyt laadukkaan ja monipuolisen palvelun järjestämistä, toteaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström TEM:n tiedotteessa.

Suomessa käynnissä useita tukihankkeita

Euroopan globalisaatiorahastosta rahoitettu hanke päättyy keväällä 2016.

EGR-rahoituksella kymmenet STX Finlandilta irtisanotut ovat uudelleen- ja jatkokouluttautuneet esimerkiksi kone- ja metallialalle sekä sosiaali- ja terveysalalle tai hakeutuneet yrittäjäkoulutukseen.

Suomessa toteutetaan parhaillaan STX Finland -hankkeen lisäksi EGR-hankkeita myös Broadcomin, ohjelmistoalan ja Microsoftin viime vuosien suurten irtisanomisten vuoksi.