Palvelukodin yöhoitaja loukkaantui Rääkkylässä – omituisen tapauksen syy yhä epäselvä

Rääkkylässä sattui maanantain ja tiistain välissä erikoinen loukkaantuminen. Palvelukoti Viherpolun yöhoitaja oli siirtynyt kello kahden jälkeen ulkokautta toiseen rakennukseen. Palvelukodin johtajan mukaan hoitajan kimppuun oli hyökätty ja hänet oli lyöty tajuttomaksi. Poliisi tutkii tapahtunutta. Vielä ei ole löytynyt viitteitä siitä, että alueella olisi liikkunut ulkopuolisia ihmisiä.

palvelutalot

Palvelukodin yöhoitaja on loukkaantunut Rääkkylässä. Vanhusten ja kehitysvammaisten palvelukoti Viherpolun johtaja Satu Melkko kertoo, että yöhoitaja oli siirtynyt kello kahden jälkeen ulkokautta toiseen rakennukseen.

– Hän oli kuullut ääniä roskakatoksen luota ja mennyt huhuilemaan, että onko siellä joku ja hänet on sitten lyöty tajuttomaksi. Hän on löytänyt itsensä sitten maasta noin varttitunnin päästä mahaltansa ja hälyttänyt toisen työntekijän töihin. Hän oli myös itse hälyttänyt apua hätäkeskukselta, Melkko kertoo yön tapahtumista.

Poliisi on selvittänyt asiaa tapahtumapaikalla. Tapahtumapaikan läheisyydessä ei ole tavattu muita ihmisiä eikä alueelta ole anastettu mitään. Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä. Palvelukodin johtajan mukaan hoitajan kimppuun hyökännyt ei ollut talon asukas.

Tapahtuneen vuoksi palvelukoti Viherpolussa on ryhdytty pohtimaan, miten yöhoitajien turvallisuutta voitaisiin parantaa. Yöaikaan 30 asukkaan palvelukodissa työskentelee yksi hoitaja.

– Palvelukoti on toiminut vuodesta 1975 ja tämä oli ensimmäinen kerta kun tällaista sattuu. Kyllähän nämä varmasti harvinaisia ovat kaiken kaikkiaankin, Satu Melkko pohtii.