Kouvola vastustaa Kotkan vedenottoa Selänpäästä

Kouvola vaatii, että Kouvolan Veden täytyy saada tehdä omat vedenottosuunnitelmansa, ennen kuin vesilupa myönnetään Kymenlaakson Veden kolmelle vedenottamolle. Kouvolan ympäristöpalvelujen mielestä vain Näkkimistön vedenottamo olisi ongelmaton.

Kouvola
Ihminen valuttaa vettä hanasta.
Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Kouvola vastustaa vesiluvan myöntämistä Kymenlaakson Vedelle Valkealan Selänpään pohjavesialueella.

Kaupungin mielestä paikkakunnan omat vedenottotarpeet ovat etusijalla ja siksi Kouvolan oman vesiyhtiön pitää saada tehdä vedenottosuunnitelmansa ensin.

Kotkaan ja Haminaan vettä toimittava Kymenlaakson vesiyhtiö hakee vesilupaa kolmelle vedenottamolle Selänpään pohjavesialueella. Lupaa haetaan Hunkerinromppujen, Halisenrompun sekä Näkkimistön vedenottamoille. Kouvolan mielestä vain Näkkimistön vedenottamo olisi ongelmaton.

Kouvolan ympäristöpalvelut katsovat, että hakemusta Hunkerinromppujen vedenottamolle ei tule hyväksyä, ennen kuin Kouvolan Veden suunnitelmat selkenevät. Halisenrompun vedenoton aiheuttamia haittoja Honkalanlammille ja Korvenpäänojalle ympäristösuunnittelija Kati Halonen pitää merkittävinä.

Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunta antaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle lausuntonsa Kymenlaakson Veden lupahakemuksesta keskiviikkona.