Miika Elomo on TUTO Hockeyn uusi valmentaja

Elomo aloittaa valmennuspestissä välittömästi. Apuvalmentajaksi palaa Marko Kiprusoff. Mestisjoukkuetta vuodesta 2013 valmentanut Ismo Lehkonen jätti seuran näkemyserojen takia.

urheilu
13.11.2014 Miika Elomo
Miika ElomoTomi Hänninen

TUTO Hockeyn uusi päävalmentaja on Miika Elomo. 38-vuotias Elomo korvaa maanantaina päävalmentajan tehtävistä poistuneen Ismo Lehkosen välittömästi.

Elomon sopimus kattaa kuluvan kauden lisäksi ensi kauden sekä sisältää option kaudesta 2017-2018.

Elomon apuvalmentajaksi TUTOon palaa 43-vuotias Marko Kiprusoff, joka toimi jo alkukaudesta Ismo Lehkosen apuvalmentajana. Elomo ja Kiprusoff ovat valmentaneet yhdessä niin TPS:n A-junioreita kuin liigajoukkuettakin. Maalivahtivalmentajana jatkaa Antti Meriläinen.

– Hyppään TUTOn penkin taakse erittäin innostuneena ja minulla on hyvä kutina vatsan pohjassa. Sain mukaan myös Kiprun, joka oli tällä kaudella jo osa valmennustiimiä ja tuntee joukkueen hyvin, Elomo kertoo.

Pelejä lähdetään voittamaan

TUTO majailee tällä hetkellä Mestiksessä sijalla kuusi ja kotiedun tuovaan neljänteen sijaan on matkaa jo 15 pistettä. Mestiksen runkosarjaa on jäljellä vielä 12 ottelua.

Hyppään TUTOn penkin taakse erittäin innostuneena ja minulla on hyvä kutina vatsan pohjassa.

Miika Elomo

– Koen nyt nämä runkosarjan 12 peliä erittäin mielenkiintoisena. Mennään peli edellä ja saadaan se rentous sieltä esiin, sillä itse joukkuehan on erittäin laadukas, Miika Elomo sanoo.

TUTO Hockeyn ensimmäinen ottelu Elomon aikakaudella pelataan jo keskiviikkona, kun Kupittaalle TUTOn vieraaksi saapuu LeKi.

– Pelejä lähdetään voittamaan ja sarjasijoitus on tiukka. Ehkä on jossain määrin pettymys, ettei olla siellä kärkikahinoissa, mutta asioita on tehty hyvin ja joukkue tiedostaa, että jokainen peli on mahdollisuus. Joukkue on riittävän hyvä siihen, että se on aina kolmen pisteen mahdollisuus ja kaikki välipäivät keskittyvät siihen, että pelistä saadaan maksimaalinen tulos ulos, kertoo Elomo.

Kupittaa on tärkeä paikka

Viime kaudella Miika Elomo valmensi TPS:n A-junioreita hyvällä menestyksellä, kunnes korvasi kesken kauden Kai Suikkasen TPS:n Liiga-joukkueen peräsimessä. Pesti päättyi kuitenkin lyhyeen.

Pelejä lähdetään voittamaan ja sarjasijoitus on tiukka.

Miika Elomo

Elomo on viimeisen valmennuspestinsä jälkeen vetänyt happea, katsonut paljon jääkiekkoa ja elänyt normaalia elämää.

– Tietenkin turkulaisena koen myös ylpeyttä, että saan tehdä tätä työtä ja valmentaa vielä kotikaupungissa. Kupittaa on vielä alueena sellainen, jossa koen, että turkulainen jääkiekko on syntynyt. Vanhemmat asuvat siinä lähellä ja ylipäätään tärkeä paikka minulle silloin pelaajauran alkuvaiheilla.

Lähteet: TUTO Hockeyn tiedote