Quebecissä taksikuljettajat vaativat Uberin kieltämistä

Taksinkuljettajat harkitsevat myös ryhmäkannetta saadakseen takaisin menetettyjä tulojaan.

Ulkomaat
Uberin pääkonttorin edusta San Franciscossa, Yhdysvaltain Kaliforniassa.
Uberin pääkonttori sijaitsee San Franciscossa, Yhdysvaltain Kaliforniassa.John G. Mabanglo / EPA

Kanadassa Quebecin taksinkuljettajat hakevat oikeudelta päätöstä Uber-kuljettajien kieltämiseksi, kertoo uutistoimisto AFP.

Quebecissä noin 4 000 taksinkuljettajan ammattiliitto pitää Uberia laittomana ja haluaa lopettaa sen toiminnan. Kuljettajat harkitsevat myös ryhmäkannetta saadakseen takaisin menetettyjä tulojaan.

Kuljettajien mukaan kilpailu on epärehellistä, koska Uber ei noudata paikallisia taksimääräyksiä. Liiton tiedottajan Benoit Jugandin mukaan ei ollut muuta mahdollisuutta kuin viedä asia oikeuteen, koska hallitus on kieltäytynyt valvomasta omia lakejaan.

– Se on yksinkertaista: taksit ovat laillisia, Uber on laiton. Laki sanoo niin, ja me yksinkertaisesti haluamme, että lakeja noudatetaan, Jugand sanoi.

Uberin tiedottaja Jean-Christophe de Le Rue puolestaan sanoo liiton syytöksiä perusteettomiksi ja liiton haluavan säilyttää monopoliasemansa kuluttajien vahingoiksi.

Ontarion tuomioistuin hylkäsi hiljattain vastaavanlaisen Toronton taksinkuljettajien kanteen. Sen sijaan Länsi-Kanadassa Edmontonissa annettiin viime kuussa ensimmäisenä Kanadan provinssina säädöksiä Uberille. Ne astuvat voimaan maaliskuun alussa.

Uber on haastettu oikeuteen myös muualla, kuten Ranskassa, San Franciscossa ja Hongkongissa.

Lähteet: AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus