Purjehtivan nukketeatterin yhteisörahoitus onnistui – sopivaa purjevenettä etsitään

Saimaalla purjehtiva nukketeatteri saattaa olla totta jo ensi kesänä, sillä nukketeatteri Joutavan Ruuhen yhteisörahoituskampanja päättyi onnistuneesti. Kerätyillä rahoilla ostetaan nukketeatterin näyttämö, eli purjevene.

nukketeatteri
Savitaipale, Partakoski.
Yle

Ensi kesänä Saimaalla nähdään purjehtiva nukketeatteri, mikäli sopiva purjevene löytyy.

Nukketeatteri Joutavan Ruuhen yhteisörahoituskampanja päättyi onnistuneesti, ja rahaa kerättiin yhteensä 3421 euroa. Tavoitteena oli kerätä vähintään 2500 euroa. Yksityisiltä rahoittajilta kerätyt varat käytetään kokonaisuudessaan purjeveneen hankintaan.

– Purjevene toimii esitysten näyttämönä ja soittimena. Perinteinen puuvene sopisi meidän tarpeisiin parhaiten. Tahdomme esiintyä myös pienissä kylälaitureissa, joten syväystä tai mastokorkeutta ei saa olla liikaa, kertoo purjehtivan nukketeatterin ohjaaja Satu Kivistö.

Purjehtiva nukketeatteri Joutava Ruuhi ja sen miehistö esittäytyivät yleisölle ensimmäisen kerran Lappeenrannassa viime syksynä Sataman valot -tapahtumassa. Soutuveneen kyydissä oli tuolloin kolme klovnia. Heitä esittivät Satu Kivistö, Perrine Ferrafiat ja Emma Golnick.