Skeitissä ei lue ikärajaa – äiti nousi laudalle muun perheen perässä

Perheenäiti ei ole tavallisin näky skeittilaudan päällä. Aikuisena lajista innostunut Eevamaria Vassinen aloitti lajin oman miehensä ja pienten lastensa vanavedessä.

rullalautailu
Skeittaus, parkkihalli, skeittilauta, rullalauta
38-vuotias Eevamaria Vassinen aloitti rullalautailun kesällä 2015 ja ihastui lajin haastavuuteen.

Lumilautailua ja surffausta pitkään harrastaneella Eevamaria Vassisella on vahva tausta lautalajien parissa, mutta skeittaus ei ole aina kuulunut tähän joukkoon.

Muutaman kerran kokeilin nuorempana, mutta totesin että ei tästä tule yhtään mitään.

Eevamaria

– Skeittaus on aina ollut sellainen laji, joka on kauheasti kiinnostanut, mutta olen ajatellut, että se on saavuttamattomissa lajin vaikeuden takia. Muutaman kerran kokeilin nuorempana, mutta totesin, että ei tästä tule yhtään mitään, kertoo Vassinen.

Innostus skeittaukseen lasten kautta

Vassisen mies on skeittari, mutta oma innostus lajiin lähti lopulta lasten kautta.

– Kaksi- ja neljävuotiaat lapsemme ovat hirveän kiinnostuneita rullien päällä olemisesta, ja viime kesänä olimme koko perheen kanssa skeittihallilla. Tuntui aivan idioottimaiselta itse vain seisoa hallin reunalla, joten päätin, että minäkin haluan laudan ja siitä se sitten lähti.

Laji vei pian mukanaan ja kesällä perhe kävi viikoittain skeittaamassa. Nyt Eevamaria käy sunnuntaisin Kontulan skeittihallilla harjoittelemassa tyttörullalautailijoiden kanssa.

Kontulan skeittihallilla on yksi 58-vuotias nainenkin mukana.

Eevamaria

– Skeittaus sopii ehdottomasti myös aikuisille, vaikkei olisikaan lumilautailua taustalla. Kontulan skeittihallilla on yksi 58-vuotias nainenkin mukana ja hänellä on ihan mieletön asenne.

Onnistuminen on palkitsevaa

Lajissa naista viehättää arvomaailma, asenteet sekä sukulaisuus lumilautailun ja surffauksen kanssa.

– Ne täydentävät kivasti toinen toisiaan. Ja se, että se on niin pirun vaikeaa. Jos tässä pystyy jotain uutta oppimaan, se on tosi palkitsevaa, toteaa Vassinen.

Vaikka laji onkin haastavaa ja jännittävää, tähän asti Vassinen on selvinnyt harrastuksesta pelkillä mustelmilla.