1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Olli Immonen vaatii turvapaikanhakijoiden liikkumisoikeuden rajoittamista

Oululainen perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen vaatii turvapaikahakijoiden liikkumisen rajoittamista vastaanottokeskuksiin ja niiden välittömään läheisyyteen. Hän perustelee kantaansa kansalaisten kokemalla turvattomuudella. Immonen jätti asiasta tiistaina kirjallisen kysymyksen.

Olli Immonen Kuva: Yle

Perussuomalaisten kansanedustaja ja Oulun kaupunginvaltuutettu Olli Immonen on jättänyt tiistaina kirjallisen kysymyksen sisäministeri Petteri Orpolle (kok.). Asia koskee turvapaikanhakijoiden liikkumisvapauden rajoittamista. Hän vaatii, etteivät turvapaikanhakijat saisi liikkua muualla kuin vastaanottokeskuksissa ja niiden lähialueilla ennen myönteisen oleskelulupapäätöksen saamista.

Turvapaikanhakijoiden määrän kasvun myötä turvattomuus on Immosen mukaan lisääntynyt. Syynä hänen mielestään ovat esimerkiksi turvapaikanhakijoiden aiheuttamat levottomuudet, kuten järjestyshäiriöt ja pahoinpitelyt sekä raiskaukset ja tyttöjen ja naisten seksuaalinen ahdistelu.

Immonen kirjoittaa myös, että ihminen, jolle ei myönnetä turvapaikkaa, siirrettäisiin vastaanottokeskuksesta palautuskeskukseen odottamaan käännyttämistä ilman liikkumisoikeutta palautuskeskuksen tiloista. Jos hakija saa turvapaikan, hänen vapaa liikkumisensa tulisi Immosen mielestä sallia vasta kuntapaikan osoittamisen jälkeen. 

Immonen kirjoittaa asiasta Facebook-sivullaan.