Koe uusi yle.fi

Märkä tuisku heikentää ajokeliä etelässä – muista turvaväli

Lumi pakkautuu autojen alustaan ja tiellä oleva lumikerros vaikeuttaa kaistan vaihtoa. Liikennevirasto muistuttaa tarpeeksi pitkistä turvaväleistä.

liikenne
Liikennettä Helsingissä 25. tammikuuta.
Liikennettä Helsingissä 25. tammikuuta.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Varsinais-Suomessa ja Uudenmaalla on keskiviikkoaamulla erittäin huono ajokeli lumi- ja räntäsateiden vuoksi. Tiet ovat myös liukkaita.

Suur-Helsingin alueella lunta- ja räntää tupruttaa alkuiltaan asti.

– Turun seudulla sade helpottaa jo iltapäivällä. Muualla maassa onkin sitten pääosin poutainen sää. Yöllä on ollut myös paikoitellen liukasta, kun lumi on satanut aiemman jään päälle. Nyt on vielä vaikea sanoa miten lumi käyttäytyy, sulaako se päivällä loskaksi, Ylen meteorologi Joonas Koskela kertoo.

Märkä lumi pakkautuu autojen alustaan ja tiellä oleva lumikerros vaikeuttaa kaistan vaihtoa. Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta muistutetaan tarpeeksi pitkistä turvaväleistä.

– On varattava enemmän aikaa ja pidettävä sopiva turvaväli edellä ajavaan. Ajetaan rauhallisesti, eikä lähdetä turhaan ohittelemaan. Niin kiire ei saa olla, kyllä sinne määränpäähän pääsee muutenkin hyvin, liikennepäivystäjä Marja Sillanpää evästää autoilijoita.

Sillanpään mukaan toistaiseksi on vältytty kolarisumalta kehnosta ajokelistä huolimatta. Pääkaupunkiseudulla on sattunut muutamia onnettomuuksia kehäteillä ja kolmostiellä, mutta ei mitään vakavaa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli palautui normaaliksi koko maassa keskiviikkona puolen päivän aikaan.