Tyytyväinen Kesko paransi tulostaan

Kesko teki tappiota Anttilan myynnillä. Viime vuonna se ilmoitti ostavansa Suomen lähikaupan ja tuoreimpana hankintana on LVI-alan yritys Onninen.

talous
Keskon logo.
Mikko Stig / Lehtikuva

Kaupan alan yritys Kesko teki viime vuonna voittoa 194,6 miljoonaa euroa. Edellisvuonna summa oli 151,4 miljoonaa euroa. Vuoden viimeisellä neljänneksellä voittoa tuli lähes 40 miljoonaa euroa. Vastaavana aikana vuonna 2014 voitto oli runsaat 31 miljoonaa.

– Voimme olla tyytyväisiä, etenkin kun ostovoiman kehitys päämarkkina-alueellamme Suomessa on yhä heikkoa, kuvailee Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Kesko arvioi liikevaihtonsa pysyvän tänä vuonna samalla tasolla kuin viime vuonna. Silloin liikevaihto oli melkein 8,7 miljardia euroa. Se pieneni runsaat neljä prosenttia vuodesta 2014, jolloin liikevaihto oli runsaat yhdeksän miljardia.

Tilinpäätöstiedotteessaan yritys kertoo, että Suomen lähikaupan ja Onnisen hankintaa ei ole vielä huomioitu tulevaisuuden näkymissä. Niitä tarkastellaan yrityshankintojen toteutuessa. Merkittävimpiin kertaluonteisiin eriin kuului viime vuonna Anttilan myynnin 130 miljoonan euron liiketappio.

Yrityksen hallitus ehdottaa osingoksi 2,50 euroa osakkeelta.

Kesko aikoo vetäytyä Venäjän urheilukaupasta

Kesko kertoo tiedotteessaan myös, että se suunnittelee vetäytyvänsä Venäjän urheilukaupasta tämän vuoden aikana. Aiettaan Kesko perustelee Venäjän Intersportin alhaiseksi jääneellä volyymilla ja tappiollisuudella.

Keskolla on Venäjällä 18 Intersport-urheilukauppaa. Yrityksen viestinnästä kerrotaan uutistoimisto Reutersille, että Venäjän Intersport-myymälät joko myydään tai suljetaan myöhemmin tänä vuonna.

Suomessa Keskolla on yhteensä 60 Intersport-urheilukauppaa.

Lähteet: Reuters