Lapin AMK: Maksullinen haku karsi englanninkielisiin koulutuksiin pyrkiviä

Lapin ammattikorkeakoulun englanninkieliset koulutusohjelmat kiinnostivat lähes kahtatuhatta hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli reilun neljänneksen vähemmän kuin viime vuonna. Syynä tähän voi olla ensimmäistä kertaa käyttöön otettu hakijamaksu niille, joiden pohjakoulutus on muun kuin EU- ja ETA-maiden tai Sveitsin koulutusjärjestelmän mukainen.

ammattikorkeakoulut
Lapin AMK -teksti ammattikorkeakoulun rakennuksen ovessa.
Antti Heikinmatti / Yle

Lapin ammattikorkeakoulun yhteishaku englanninkielisiin koulutusohjelmiin päättyi viime viikolla. Lapin ammattikorkeakouluun oli yhteensä 1950 hakijaa peräti 84 maasta. Aloituspaikkoja on sata.

Tarjonta englanninkielisiin koulutuksiin oli sama kuin aiempinakin vuosina ja mukana oli neljä ohjelmaa: IT-tradenomin, restonomin, tradenomin ja sairaanhoitajan tutkintoihin johtavat englanninkieliset koulutukset.

100 euron käsittelymaksu ensimmäistä kertaa käytössä

Lapin ammattikorkeakoulun merkitsi ensisijaiseksi opiskelupaikkatoiveekseen 320 hakijaa, mikä on reilun neljänneksen vähemmän kuin viime vuonna. Kaikki hakutoivesijat laskettuna Lapin AMK oli merkitty hakukohteeksi 1950 kertaa, mikä on 17 prosenttia viimevuotista vähemmän.

Hakijoiden määrää karsi ensimmäistä kertaa käyttöön otettu 100 euron suuruinen hakemuksen käsittelymaksu. Maksu on otettu käyttöön kaikissa suomalaisissa korkeakouluissa ja se on niille hakijoille, joiden pohjakoulutus on muun kuin EU- ja ETA-maiden tai Sveitsin koulutusjärjestelmän mukainen.

Eniten vietnamilaisia hakijoita

Hakijoita englanninkielisiin koulutusohjelmiin oli 84 maasta. Eniten hakijoita, yli 500, oli Vietnamista. Vietnam on nyt ensimmäistä kertaa hakijoiden yleisin kotimaa.

Suosituin koulutusohjelma on Degree programme in Tourism Rovaniemellä. Se merkittiin hakutoiveeksi 602 kertaa. Aloituspaikkoja koulutuksessa on 30.

Opiskelijavalinnan tulokset ovat selvillä heinäkuun alussa ja lukuvuosi alkaa syyskuun alussa.