Flow Festivalin ulkomaan valloitus lässähti – Slovenian tapahtuma telakalle

Festivaalin toimitusjohtaja Suvi Kallio kertoo, että tapahtuma on päätetty jättää järjestämättä, koska toimintaympäristö Sloveniassa on "taloudellisesti haastava".

kulttuuri
Yleisö oli haltioissaan Manic Street Preachersista.
Yleisö oli haltioissaan Manic Street Preachersin esiintymisestä Flow Festivalilla vuonna 2014. Saara Shikeben / Yle

Flow Festivalia ei järjestetä tulevana kesänä Sloveniassa. Tapahtuma laajeni viime kesänä ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun festivaali pidettiin Ljubljanassa Sloveniassa.

Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio kertoo, että tapahtuma on päätetty jättää järjestämättä, koska toimintaympäristö Sloveniassa on "taloudellisesti haastava".

– Markkinat ovat alueella kehittymättömät. Paikalliset kokivat, että festivaalin liput olivat kalliita. Jotta tapahtumaa pystyttäisiin tuottamaan, siihen pitäisi saada vahvasti paikallista rahoitusta.

Kallio ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että Flow rantautuisi maahan vielä uudelleen.

– Tutkimme koko ajan erilaisia mahdollisuuksia ja en sano, ettemmekö tekisi siellä tai jossain muualla jotain vastaavaa tulevaisuudessa, Kallio väläyttää.

Lonkeroita ulotetaan Viroon

Festivaali ei silti tyydy tänäkään vuonna pelkkään kotimaan kamaraan. Flow järjestää uuden tapahtuman Virossa, Tallinnassa perjantaina 1. huhtikuuta.

Off Flow -ilta pidetään kaupunkifestivaali Tallinn Music Weekin yhteydessä. Tapahtuma järjestetään vanhaan sähkövoimalaan kunnostetussa kulttuurikeskus Kultuurikatelissa, mikä tunnetaan paremmin suomalaisten keskuudessa nimellä Kulttuurikattila.

Kallio sanoo, että Viroon lähdetään pääasiassa markkinoimaan Helsingin tapahtumaa.

– Voimme rakentaa siellä parempaa näkyvyyttä ja suhdetta virolaiseen yleisöön.

Off Flow’ssa lavalla nähdään muun muassa Nordic Music Prize -ehdokkaana oleva Jaakko Eino Kalevi, hiphop-lahjakkuus Noah Kin ja teknotuottaja Samuli Kemppi.

Lisäksi Off Flow'ssa esiintyvät virolaiset DJ Raul Saaremets ja Haigla Pidu -ryhmän Ats & Kris.

Helsingissä Flow Festival järjestetään 12.-14.8.2016.