Sinkkutapahtumien järjestäjä: Deittailu vaatii aktiivisuutta

Sinkuille tarjotaan yhä enemmän erilaisia deittailupalveluita. Sinkkutapahtumia järjestävä Anna Uusiheimala uskoo, että livenä näkee ihmisen olemuksen ja aistii ihmisten välisen kemian. Uusiheimala kehottaa sinkkuudesta eroon haluvia laittamaan "oman pakettinsa" kuntoon ja aktivoitumaan.

ilmiöt
Lumisydän lapasilla.
Henrietta Hassinen / Yle

Elämänkumppanin etsintä on luonut markkinoita erilaisille sinkuille tarjottaville palveluille.

Yrittäjä Anna Uusiheimala pyörittää sinkkutapahtumiin erikoistunutta Deittisirkus-yritystä.

– Idea toimialalle tuli, kun olin menossa toista kertaa naimisiin. Annoin neuvoja kaasolleni miesasioissa ja minulle välähti, että tuolla toimialalla voisin olla hyvä.

Uusiheimalan mukaan yrityksen aloittamisessa kyse oli monen asian summasta.

– Ajattelin, että voisi tuoda tähän suomalaiseen kulttuuriin hauskaa helpotusta. Toistaalta suomalaiset ovat sellaisia, että me teemme, mitä sanotaan. Kun on kevyesti ohjattua toimintaa, niin se homma toimii aika kivasti.

Oma paketti kasaan ja kartoittamaan

Deittipalveluyrittäjä Anna Uusiheimala kertoo, että asiakkaita on laidasta laitaan.

Jokainen on jossain vaiheessa elämäänsä sinkku.

Anna Uusiheimala

– Kuten jokainen ymmärtää, niin jokainen on jossain vaiheessa elämäänsä sinkku.

Kyse voi olla 20-30-vuotiaiden Love-bileistä tai senioreille räätälöidystä tapahtumista. Joillekin sopivat muutaman minuutin pikatreffit.

Uusiheimala suosittelee myös erilaisia deittailusovelluksia netissä ja kännyköissä.

– Tapahtumissa näkee ihmisen olemuksen ja ihmisten välisen kemian. On silti hyvä, että on erilaisia vaihtoehtoja. Aktiivisuuden määrä lisää onnistumista.

Jos sinkkuna eläminen ei ole ihmisen oma valinta ja haluaa löytää kumppanin, niin perusasioista on lähdettävä.

– Kannattaa miettiä aluksi, että se "oma paketti" on kasassa ja itsellä on hyvä olla. Sinkkuuden hyvä puoli on se, että on aikaa panostaa itseensä eli harrastuksiin, sisällölliseen kehittämiseen sekä ulkoisen puoleen. Sitten vaan kartoittamaan mahdollisuuksia. Sosiaalisten kontaktien kautta löytyy yleensä uusia kontakteja, opastaa Anna Uusiheimala.

"Sosiaalinen media lisää avoimuutta"

Deittikuningattarenkin titteliä käyttävä 35-vuotias Uusiheimala näkee, että nykynuoret ovat erilaisia kuin vanhemmat.

– Kaikki olemme tietysti yksilöitä, mutta yleisellä tasolla nuoret aikuiset ovat nyt avoimempia kuin vanhemmat sukupolvet. Esimerkiksi sosiaalinen media lisää avoimuutta ja vuorovaikutteisuutta ihmisten kesken, pohtii Anna Uusiheimala.

Uusiheimalan oma nuoruus kului Kouvolassa, josta hän lukion jälkeen muutti pois.

– Donna K:ssa bailattiin. Oli hyvä meininki ja mukavia ihmisiä. Olen kuullut, että menoa ja meininkiä kaupungissa riittää myös nykyisin.

Oman yrityksen tulevaisuus on myös tiedossa.

– Tämä on pitkälti tapahtumajärjestelyä. Olemme erikoistuneet yhteen asiaan. Automatisoiduissa palveluissa on varmasti vielä isommat rahat, mikä näkyy nettideittisovelluksina.