Pariisissa poliisi tyhjensi romanien hökkelileirin – video

Hylätyn rautatieosuuden päälle syntyneessä leirissä asui viranomaisten mukaan noin 350 ihmistä. Rautatieyhtiö vaati alueen tyhjennystä. Poliisi perusteli sitä myös terveysriskeillä ja palovaaralla.

Ulkomaat
Poliisit kiertelevät hökkeleitä.
Tyhjennetyssä leirissä asui noin 350 ihmistä.

Ranskan poliisi hääti varhain keskiviikkona Pariisin laitamilla sijaitsevan romanileirin asukkaat hökkeleistään.

Leiri sijaitsi hylätyn rautatieosuuden päällä, ja siellä oli asunut noin 350 ihmistä viime kesästä lähtien.

Ranskan valtiollinen rautatieliikenneyhtiö SNCF omistaa alueen ja oli vaatinut leirin hajottamista. Poliisin mukaan asukkaiden evakuointi oli tarpeen myös leirin olosuhteiden vuoksi.

– Olemme täällä pannaksemme toimeen oikeuden päätöksen... Leiri on vaarallinen ja aiheuttaa merkittäviä terveysriskejä sekä korkean palovaaran, joten evakuointi oli tarpeen yhtä lailla oikeuden päätöksen toimeenpanemiseksi kuin ihmisten suojelemiseksi, apulaispoliisipäällikkö Yann Drouet sanoi uutistoimisto Reutersille.

Useimmat leirin asukkaista olivat jättäneet hökkelikylän jo parina edeltävänä päivänä. Keskiviikkona loput lähtivät paikalta rauhallisesti poliisien johdattamina ja nousivat kantamuksineen paikalle järjestettyihin busseihin.

Drouet'n mukaan häätöoperaatio oli hyvin suunniteltu, ja kaikille halukkaille olisi tiedossa kaupungin tai hyväntekeväisyysjärjestöjen järjestämä majoitus.

Lähteet: Reuters