Koe uusi yle.fi

Fortumin toimitusjohtaja: Isoja säästöjä ei voida toteuttaa ilman henkilöstövaikutuksia

Henkilöstövaikutusten suuruutta Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark ei pysty vielä tarkentamaan. Fortum kertoi tänään aikovansa säästää 100 miljoonaa euroa seuraavan kahden vuoden aikana.

talous
Pekka Lundmark.
Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark.Yle

Keskiviikon A-studiossa vieraillut Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark myöntää, ettei yhtiön isoja säästöjä voida toteuttaa ilman henkilöstövaikutuksia.

– Toimimme useassa eri maassa ja on monia eri tapoja toteuttaa säästöjä, emmekä vielä pysty kertomaan, mitkä ne tarkat vaikutukset ovat. Mutta käsi sydämellä on hyvin todennäköistä, että tällä on myöskin henkilöstövaikutuksia.

Henkilöstövaikutusten suuruutta Lundmark ei pystynyt tarkentamaan. Fortum kertoo aikovansa pienentää kiinteitä kulujaan sadan miljoonan euron verran ensi vuoden loppuun mennessä.

Energiayhtiö Fortumin voitto loka–joulukuussa oli 243 miljoonaa euroa. Pudotusta vuoden takaiseen on 34 prosenttia. Suurin syy Fortumin huonoon tulokseen on sähkön alhainen hinta, joka on tällä hetkellä pohjoismaissa hyvin alhaalla, kertoo Lundmark.

– Se on tippunut lähes puoleen kahdessa vuodessa ja on totta kai selvää, että oli mikä tahansa yritys, niin tällaisessa tilanteessa tulos huononee.

Lundmark muistuttaa, että säästöjen lisäksi Fortum aikoo myös investoida. Yhtenä alueena hän mainitsee aurinko- ja tuulivoiman.

– Niiden kustannustaso laskee koko ajan teknologiakehityksen avulla. Samalla vähitellen erilaisista veronmaksajien maksamista tukijärjestelmistä tullaan luopumaan. Siitä on tulossa markkinaehtoisempaa toimintaa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiilidioksidipäästöt

Päästötutkimuksen tiedoista ja motiiveista nousi väittely – Tutkija: Minulla on etiikka ja ammattitaito

Työelämä

Tabu tai ainakin noloa tunnustaa – isolla osalla suomalaisista on tylsää töissä

Puoli seitsemän

Nämä ovat suomen kielen vaikeimmat sanat – ne tietää jokainen bussimatkustaja

Vaakakapina

Kun syömishäiriö söi seksuaalisuuden