1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Hikilankut hyötykäyttöön – vanhoista suksista lampunvarjostimia ja penkkejä MM-hiihtoihin

Suksien tuotekehittely nousee uuteen ulottuvuuteen Lahden MM-hiihdoissa. Kansan lahjoittamilla hiihtimillä somistetaan yleisötiloja jo kahden viikon kuluttua alkavissa esikisoissa.

Kuva: Hannu Harhama/ Yle

Lahden MM-hiihtojen somisteeksi kerätään vanhoja suksia. Kisajärjestäjä on käynnistänyt kampanjan käytöstä poistuneiden suksien keräämiseksi.

Vanhoista kierrätyssuksista rakennetaan talkoovoimin muun muassa yleisötiloissa tarvittavia tilanjakajia, lampunvarjostimia sekä istuimia.

 – Vastuullisuus, kierrätys ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä teemoja kisajärjestelyissä. Lisäksi panostamme sekä MM-kisoissa että esikisoissa erityisesti vieraiden viihtyvyyteen ja tunnelmaan. Tässä pääsemme yhdistämään nämä molemmat näkökulmat, kertoo MM-kisojen ja esikisojen tapahtumajohtaja Jesse Kiuru kisajärjestäjien tiedotteessa.

Lahjoitetuista suksista rakennetut somisteet ja kalusteet ovat käytössä jo MM-hiihtojen esikisoissa 19. – 21.helmikuuta.

Suksia kerätään helmikuun 11. päivään saakka kierrätyskeskus Patinassa Lahdessa. Keräykseen voi osallistua myös Lahden ulkopuolella: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Kyläsaaren, Nihtisillan, Itäkeskuksen, Suomenojan ja Koivukylän myymälöissä.

Lahden Urheilukeskuksen pääkatsomon edessä oleviin keräysastoihin suksia voi viedä päivisin 12. helmikuuta saakka.