Perheen ikkunassa kolahti – Yrittikö Petäjäveden iskun tekijä saada polttopullon asuntoon?

Kahdelta viime yönä Hamanin perhe nukkui rauhassa Petäjäveden vastaanottokeskuksen toisen kerroksen asunnossa – suoraan tuhopaikan yläpuolella. Perheen äiti heräsi yöllä siihen, kun jotain jysähti huoneen ikkunaan.

Kuva: Isto Janhunen / Yle

Hamanin viisihenkisen perheen äiti havahtui torstain vastaisena yönä siihen, että jotain heitettiin ikkunaan. "Kivi", kävi hänen mielessään, koska siltä se kuulosti.

Kun nainen nousi vuoteesta ja katsoi ulos, hän näki kun joku heitti palavan pullon oven läpi.

Kuva: Isto Janhunen / Yle

Kaikki tapahtui nopeasti: kun joku alkoi huutaa, äiti otti lapsiaan kädestä ja juoksi: Hamanin perheeseen kuuluu kolme pientä lasta, joista nuorin on vasta yhdeksän kuukauden ikäinen.

Viime yön tapahtumien jälkeen pelkäämme kaikkia.

Hamanin perheen äiti

Jälkeenpäin äiti on miettinyt, yrittikö iskun tekijä rikkoa heidän huoneensa ikkunan ja raivata siten tietä polttopullolle.

– Kun tulimme Suomeen, rakastimme kaikki suomalaisia. Viime yön tapahtumien jälkeen pelkäämme kaikkia. Jos kivi olisi rikkonut ikkunan, tuli olisi päässyt joka paikkaan ja paljon pahaa olisi tapahtunut, järkyttynyt äiti kertoo tulkin välityksellä.

– Jos me olisimme kuolleet, kuka siitä olisi ollut vastuussa? Valtiojohtoko?

Kuva: Isto Janhunen / Yle

Perhe halusi tulla Eurooppaan, koska heillä oli käsitys, että eurooppalaiset valtiot ja ihmiset rakastavat lapsia.  Nyt äitiä pelottaa mennä kauppaan tai päästää lapsia kouluun.

– Emme halua tapella ketään vastaan, mutta emme pidä rasismista. Me rakastamme teidän kulttuurianne, äiti sanoo.

Hamanin perhettä haastatteli Virpi Kotilainen.