yle.fi-etusivu

Kuusamon Juusto hakeutuu yrityssaneeraukseen – työntekijöitä ei irtisanota

Kuusamon Juusto jätti yrityssaneeraushakemuksen torstaina. Toimitusjohtajan mukaan työntekijöitä ei tässä vaiheessa irtisanota eikä lomauteta.

Kotimaa
Kuusamon Juusto Oy
Ensio Karjalainen / Yle

Kuusamon Juusto hakeutuu yrityssaneeraukseen. Yritys on itse jättänyt saneeraushakemuksen torstaina. Juustolan päävelkojat ovat puoltaneet yrityssaneeraushakemusta.

Kuusamon Juuston toimitusjohtaja Esko Saajanto sanoo, että työntekijöitä ei irtisanota eikä lomauteta tässä vaiheessa.

– Yrityssaneerauksen tavoitteena on saada yhtiö jälleen hyvään toimintakuntoon, Saajanto toteaa.

Esko Saajanto sanoo, että viimeisten vuosien kehitys-, markkinointi- ja brändityö yhtiössä on syönyt odotettua enemmän pääomia.

Viime syksynä yhtiöön sijoitettiin omaa pääomamuotoista rahaa. Kuusamon Juusto odotti, että myös vierasta pääomaa virtaisi yhtiöön.

– Vierasta pääomaa emme saaneet odotetusti johtuen yhtiön historian aikana kasaantuneesta raskaasta velkakuormasta, Saajanto sanoo.

– Meillä oli sovittuna viime vuoden loppuun vapaaehtoinen velkajärjestely päävelkojien kanssa. Hekin olivat sitä mieltä, että vanha velkalasti on liian raskas. Velkojat sitoutuivat siihen, että velkoja leikataan niin, että yhtiön toimintaedellytyksen säilyvät. Emme saaneet vierasta pääomaa neuvoteltua tästäkään huolimatta, Saajanto toteaa.

Kuusamon Juuston perusliiketoiminta kääntyi kannattavaksi viime syksynä.

– Ongelma on raskas lainataakka ja niiden rahoituskulut. Se ei pitkässä juoksussa kannata, Saajanto toteaa.

Kuusamon Juusto järjesti yrityssaneerauksesta palaverin torstaina myös maidontuottajien kanssa. Esko Saajannon mukaan tuottajat suhtautuvat saneeraukseen ymmärtäväisesti.