1. yle.fi
  2. Uutiset

Kokoomuskonkari tuoreista kannatusluvuista: "Tästä ei kyllä yhtään saa mennä alemmas"

Tuoreen puoluekannatusmittauksen mukaan kaikkien suosituimpien puolueiden SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kannatus on pudonnut. SDP:n puoluesihteeri arvelee, että puolueen kannatuksen notkahdus johtuu joulutauosta. Perussuomalaisten puolusihteeri puolestaan uskoo, että pohjakosketus on nyt nähty.

politiikka
Pertti Salolainen
Pertti SalolainenYle

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Pertti Salolainen pitää puolueen heikentynyttä kannatusta tuoreessa puoluekannatusmittauksessa huolestuttavana, mutta ei kovin yllättävänä.

– Tietenkin se on ikävää, mutta kun katsoo niitä kaikkia [puolueita], niin silloin huomataan, että hallituspuolueiden kannatus yleensäkin on laskenut. Se on normaalia, että näin on. Vastuunkanto aina johtaa siihen, että kannatus supistuu, Salolainen pohti Ylen haastattelussa.

Salolaisen mielestä kokoomus ei saisi nyt menettää kannatustaan enää yhtään.

– Tästä ei kyllä yhtään saa mennä alemmas, hän huomautti.

Tänään torstaina julkistetussa uudessa puoluekannatusmittauksessa kolme suosituinta puoluetta, SDP, keskusta ja kokoomus, menettivät kaikki kannatustaan. Eniten putosi kokoomuksen kannatus, joka on nyt 17,3 prosenttia.

"Totta kai se on helpotus"

Hallituspuolueista ainoastaan viimeiset puoli vuotta alaspäin syöksynyt perussuomalaiset onnistui kasvattamaan hieman kannatustaan.

Me olemme saaneet tätä omaa koneistoa vähän paremmin nyt liikkeelle alkusyksyyn verrattuna.

Riikka Slunga-Poutsalo

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo uskoo, että perussuomalaisten kannatuksen pohjakosketus on nähty.

– Toivon ja uskon näin, että näin on tehty. Me olemme saaneet tätä omaa koneistoa vähän paremmin nyt liikkeelle alkusyksyyn verrattuna, Slunga-Poutsalo arveli.

Slunga-Poutsalon mukaan tuore puolueen kannatuslukujen syöksyn loppuminen on helpotus.

– Totta kai se on helpotus, mutta ei siitä kannata niin kauhean suurta numeroa lähteä tekemään.

SDP: Notkahdus johtuu joulutauosta

Tämä pieni notkahdus joulutauon vuoksi...ei ihan hiveästi yllätä.

Reijo Paananen

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen arvioi puolestaan SDP:n kannatuksen hienoisen laskun johtuvan joulutauosta.

– Tämä pieni notkahdus joulutauon vuoksi, kun ei tässä paljon politiikkaa olla tehty, niin ei ihan hiveästi yllätä, Paananen arveli.

Lue seuraavaksi