1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Söörmarkku

Kyläkoulu on liian suosittu Söörmarkussa – tila loppuu kesken

Porin Söörmarkun koulussa on ilmennyt positiivinen ongelma. Koululaisten määrä on kasvussa. Samaan aikaan tilanne luo kuitenkin tilapuutteen luokkatiloissa.

Söörmarkku
Söörmarkun koulun pääovi ja oppilaita
Katja Halinen / Yle

Porin Söörmarkun kyläkoulusta uhkaa loppua tila kesken. Koulun oppilasmäärä nousee parin vuoden sisällä selvästi, koska alueelle on rakennettu paljon uutta asutusta.

Kaupunki haluaisi siirtää viides- ja kuudes-luokkalaiset Noormarkun yhtenäiskouluun. Vanhemmat vastustavat ehdotusta, sillä siirto pakottaisi koululaiset kulkemaan vaarallista reittiä vanhaa Söörmarkuntietä linja-autopysäkille.

– Turvallinen koulumatka on tottakai se pääpointti. Kaikki lapset eivät kuulu koulukuljetuksen piiriin tällä hetkellä, jos viides ja kuudes luokka siirretään.

Ristiriitaisia signaaleja

Suunnitelmat siirtää alakoulun kaksi ylintä luokkaa Noormarkun keskustaan on herättänyt muitakin pelkoja koko Söörmarkun kylän keskuudessa.

– Alkaako Söörmarkun koulun alasajo tämän myötä? Näyttää myös siltä, että suunnitelmallisuutta ei ole. Toisaalta myydään tontteja ja houkutellaan lapsiperheitä mutta sitten viedäänkin palvelut pois, Kaarenmaa ihmettelee.

Porin sivistysjohtajan Jari Leinosen mukaan työn alla on selvittää paras mahdollinen ratkaisu koulun tilanteeseen.

– Koulumatkat eivät muodostu Noormarkussa missään tapauksessa kovin pitkiksi. Vastaavanlaisia tilanteita on Porissa ollut muitakin. Ymmärrän silti vanhempien huolen. Me selvitämme nyt koulukuljetuskysymystä ja vanhan Söörmarkuntien vaarallisuuskysymystä, Leinonen toteaa.

Lue seuraavaksi