Jyväskylän uudesta kauppakeskuksesta vuokrattu jo yli puolet

Keski-Suomen uusi kaupan keskittymä on nousemassa Jyväskylän Seppälään. Uusi Prisma valmistuu keväällä ja kauppakeskus Seppä puolentoista vuoden kuluttua.

Jyväskylä
Havainnekuva kauppakeskuksen ja Prisman sisäänkäynnistä.
Skanska

Skanskan rakentama kauppakeskus Seppä on iso. Siihen on tulossa tilat yli 50 myymälälle, ja keskuksesta on jo vuokrattu 60 prosenttia.

– Tämä lienee nykyisessä markkinatilanteessa Suomen ennätys, myhäilee vuokralaisista vastaavan Realprojekti Oy:n johtaja Pasi Nieminen.

Yksi uusista tulijoista on urheilukaupan jätti XXL, joka on etsinyt itselleen Jyväskylästä paikkaa jo pitkään.

– Kauppa keskittyy, ja pitää olla siellä missä kauppaa tehdään, siellä missä on muitakin toimijoita. Seppälä tuntuu näillä seuduilla vahvimmalta alueelta, sanoo XXL Sports and Outdoorin toimitusjohtaja Toni Stigzelius.

Rakennusyhtö Skanska näkee, että koko Seppälän alue on Kankaan rakentumisen imussa kokemassa muodonmuutosta, jossa teollisuus saa väistyä.

– Kauppa Seppälästä ei poistu mutta nykyiset hallit ja ikääntynyt rakennuskanta tulee varmasti muuttumaan, sanoo Skanskan projektijohtaja Kalle Jokela.

Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry ei ole erityisen innoissaan massiivisesta kaupparakentamisesta ydinkeskustan ulkopuolella. Seppälän uuden Prisman ja kauppakeskus Sepän rakentamisen yhdistys näkee murrosvaiheena.

– Nyt kuulostellaan ja haistellaan, että mikä sijoittuu minnekin. Maailman trendi on nyt se, että palvelut yhä enemmän sijoittuvat keskustoihin. Jyväskylässä tästä on esimerkkinä keilahalli. Keskustoista tulee ajanviettopaikkoja, sanoo projektikoordinaattori Mirka Peltonen.

Haastattelut teki Pauliina Tolvanen.