Väyrysen ilmoitus hämmentää Peräpohjolan piiriä – "Ei kuitenkaan kriisipalaverin paikka"

Keskustan Peräpohjolan piirin puheenjohtaja on hämmentynyt ja surullinen Paavo Väyrysen suunnitelmista perustaa uusi puolue. Väyrynen on kerännyt paljon ääniä Lapissa keskustapuolueessa.

Kotimaa
Pekka Pelttari
Jarno Tiihonen / Yle

Europarlamentaarikko ja keskustapuolueen kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ilmoitti torstaina perustavansa uuden puolueen. Keskustan Peräpohjolan piirin puheenjohtaja Pekka Pelttari ei osannut odottaa Väyrysen ilmoituksen.

Vuoteen 2019 mennessä ehtii tapahtua paljon, niin kuin nytkin on viikossa jo tapahtunut niin paljon.

Pekka Pelttari

– Kyllä täytyy sanoa, että erityisen hämmentynyt olen ja yllättynytkin. Täytyy sanoa, että olen myös surullinen asian osalta, Pelttari sanoo.

Pelttarin mukaan puolueen kunniapuheenjohtajan pesti on niin merkittävä huomionosoitus, ettei heti tullut mieleen, että Väyrynen lähtee perustamaan uutta puoluetta.

– Siinä mielessä olen erityisen hämmentynyt ja surullinen, Pelttari jatkaa.

Lapin keskustan äänistä 16 prosenttia Väyryselle

Viime eduskuntavaaleissa Väyrynen sai 16 prosenttia kaikista keskustan äänistä Lapissa.

– Seuraavista vaaleista on vielä aikaista sanoa. Vuoteen 2019 mennessä ehtii tapahtua paljon, niin kuin nytkin on viikossa jo tapahtunut niin paljon, Pelttari sanoo.

Väyrynen ilmoitti viikko sitten pidättäytyvänsä keskustan puoluetehtävistä. Pelttari arvioi, että uuden puolueen taustalla on ajatus koota yhteen eurokriittisiä ja samalla tavalla EU:hun suhtautuvia henkilöitä.

– Voisi ajatella, että tämä kokoaan eurokriittisiä yhteen yli puoluerajojen. Uuden liikkeen kautta euroskeptisten ääni kuuluisi yhtenä ryhmänä, Pelttari pohtii.

Nähtäväksi jää, mitä Väyrysen uusi puolue tarkoittaa keskustalle koko maassa ja erityisesti Lapissa. Pelttarin mukaan Väyrysen kokemukselle ja asiaosaamiselle puolueessa olisi edelleen tarvetta.

– En näe tässä tilanteessa kuitenkaan tarvetta kriisipalaverille.