Ateenassa mielenosoittajat heittelivät polttopulloja, poliisi vastasi kyynelkaasulla – video

Hallituksen eläkeleikkausten vastaiseen mielenosoitukseen osallistui noin 40 000 ihmistä, poliisi arvioi. Pieni osa mielenosoittajista otti yhteen poliisin kanssa.

Mellakkapoliiseja ja mielenosoittajia kadulla savupilven erottamina.
Osa mielenosoittajista erkani pääjoukosta ja heitteli polttopulloja ja kiviä mellakkapoliiseja päin.

Ateenassa mielenosoittajat ja mellakkapoliisit ovat ottaneet yhteen suuren hallituksen vastaisen mielenosoituksen laitamilla.

Poliisin mukaan eläkeleikkauksia vastustaviin mielenosoituksiin osallistui Ateenassa yhteensä noin 40 000 ihmistä. Pääosin mielenosoitukset sujuivat rauhallisesti.

Kahakointiin osallistui ainakin joitakin kymmeniä ihmisiä. Mellakkapoliiseja päin heiteltiin polttopulloja ja kiviä, ja poliisit vastasivat ampumalla kyynelkaasua.

Kreikan suurimpien ammattiliittojen vuorokauden mittainen yleislakko on torstaina lähes pysähdyttänyt maan julkisen liikenteen. Myös koulut, apteekit ja oikeuslaitoksen virastot ovat kiinni, ja sairaalat toimivat minimimiehityksellä.

Ammattiliitot vastustavat Syriza-puolueen johtaman hallituksen suunnittelemaa eläkeuudistusta. Vastustajien mukaan uudistus leikkaisi joiltakin ihmisiltä jopa kaksi kolmannesta heidän eläketuloistaan. Hallitus on sanonut, että sosiaaliturvan parantaminen kompensoisi eläkeleikkauksia.

Kreikkalaisten eläkkeitä on leikattu peräti 11 kertaa vuoden 2010 jälkeen.

Pääministeri Alexis Tsiprasin johtama Syriza vastusti säästökuuria ollessaan oppositiossa, mutta hallituksessa se on joutunut tekemään leikkauksia Kreikan ulkomaisten lainoittajien vaatimusten vuoksi.