1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Keskustakonkari Kääriäinen Väyrysen suunnitelmista: ”Surullistahan se on”

Väyrysen puheenjohtajavuosina puoluesihteerinä toiminut Seppo Kääriäinen ei yllättynyt Väyrysen ilmoituksesta perustaa oma puolue. Hän ei usko, että Väyrysen tukiryhmä tulisi keräämään väkeä keskustan piiristä.

politiikka
Seppo Kääriäinen.
Keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen eduskunnan suullisella kyselytunnilla 4. helmikuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Seppo Kääriäinen ei ole yllättynyt Väyrysen ilmoituksesta perustaa oma puolue. Kääriäisen mukaan Väyrysen aiemmista lausunnoista saattoi päätellä, että jotain kovempaa ja peruuttamattomampaa on tapahtumassa.

– Surullistahan se on, Kääriäinen sanoo.

– Tällainen tapaus täytyy käsitellä ilman mitään paniikkia mahdollisimman rauhallisesti. Sen aikahan ei ole nyt, vaan antaa pölyn ensin laskeutua.

Kääriäinen arvelee, että Väyrysen ilmoituksen välittömät vaikutukset keskustan toimintaan jäävät pieniksi. Hän ei usko, että Väyrysen tukiryhmä tulee keräämään väkeä puolueen piiristä.

– En ole kuullut enkä havainnut, että tällaisia lähtöjä olisi tapahtunut. Kentästä en osaa ihan tarkkaan sanoa, mutta enpä usko että sellaista mitenkään mainittavissa määrin tapahtuu.

Kääriäinen toimi puoluesihteerinä Väyrysen johtaessa keskustapuoluetta vuosina 1980–1990.

Lue seuraavaksi