Brittilehti raportoi laajasti Soldiers of Odinin katupartioista Kemissä ja Joensuussa

Daily Mailin toimittaja pääsi vierailemaan Soldiers of Odinin päämajassa Kemissä. Esillä oli natsiesineistöä ja aseita, jotka eivät jäsenten mukaan ole oikeita. Natsitavaroiden kerrottiin kuuluvan Soldiers of Odinin johtajalle, ei ryhmälle sinänsä.

Kuva: Daily Mail

Brittilehti Daily Mail (siirryt toiseen palveluun)on julkaissut verkossa laajan reportaasin Soldiers of Odinin katupartioista Kemissä ja Joensuussa. Lehden toimittaja kertoo seuranneensa partiointia ja käyneensä Soldiers of Odinin salaisessa paikassa sijaitsevissa tiloissa Kemissä.

Lehden mukaan kemiläisessä lähiössä sijaitsevassa päämajassa oli avoimesti esillä natseihin liittyviä muistoesineitä, kuten hakaristillä koristeltu tikari, pääkallon päähän asetettu SS-upseerin päähine ja Adolf Hitler -t-paita. Esillä oli myös kolme kivääriä, jotka olivat Soldiers of Odinin jäsenten mukaan jäljennöksiä, eivät oikeita.

Daily Mail kirjoittaa, että Soldiers of Odinin jäsenten mukaan esineet eivät kuulu ryhmälle vaan henkilökohtaisesti sen johtajalle. Jäsenet kuitenkin myönsivät, että "kenelläkään ei ole ongelmaa" siinä, että natsitavaroita on esillä.

Ryhmä on kiistänyt olevansa uusnatsistinen. Samoin tekevät monet Daily Mailin haastattelemat jäsenet, jotka kertovat taustoistaan ja syistä, joiden vuoksi he kuuluvat Soldiers of Odiniin.

Lehti on myös haastatellut puhelimitse Soldiers of Odinin johtajaa Mika Rantaa, joka sanoo, että valkoisten ylivaltaa kannattavat ovat tervetulleita mukaan ryhmään.

– Valkoisten ylivaltaa kannattavat ovat tervetulleita liittymään Odineihin, mutta vain viidellä prosentilla Odineista on näitä mielipiteitä. Toisaalta kukaan ei ole jyrkästi vastaan, Ranta sanoo Daily Mailille.