1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Influenssa ajoi lapsia tehohoitoon – Pohjois-Pohjanmaalla epidemia jyllää viime vuotta pahempana

Influenssan aiheuttamat jälkitaudit ovat vieneet kaksi pientä lasta tehohoitoon. Influenssahuippua odotellaan kahden viikon päähän.

Kuva: Yle

Influenssan aiheuttamat jälkitaudit ovat vieneet kaksi pientä lasta tehohoitoon Pohjois-Pohjanmaalla.

Oulun yliopistosairaalan infektiolääkärin Terhi Tapiaisen mukaan lapsille oli tullut bakteerien aiheuttama sairaus. Tehohoitoon vieviä sairauksia ovat yleisimmin vakava keuhkokuume ja verenmyrkytys.

– Tavallisimmin influenssaa seuraa kuitenkin lääkkeillä hoidettava korvatulehdus, Tapiainen toteaa.

Oulun yliopistosairaalan lasten erikoissairaanhoidon päivystyksessä on ollut viime aikoina joka päivä useita lapsipotilaita influenssan takia. Infektiolääkärin mukaan influenssaepidemiasta tulee tänä vuonna ainakin jonkin verran edellisvuotta voimakkaampi.

Määrä viime vuotista suurempi

Oulun yIiopistollisen sairaalan infektiolääkäri Pekka Ylipalosaaren mukaan sikainfluenssatapausten määrä on selvästi suurempi kuin viime vuonna tähän aikaan. Aikuisten puolella sairaalahoitoa tarvinnut noin 30 henkilöä, heistä valtaosalla oli nimenomaan sikainfluenssa.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu tällä influenssakaudella jo noin parisataa H1N1- eli sikainfluenssatapausta. Sairaalaan otettujen joukossa on ollut muutamia nuorehkoja ja suhteellisen perusterveitä henkilöitä.

Pohjois-Pohjanmaalla on varmistettu tällä influenssakaudella yhteensä liki 300 influenssatapausta lapsilla ja aikuisilla.

Influenssahuippua odotellaan kahden viikon päähän.