Keskusta ei ryhdy toimenpiteisiin Väyrysen erottamiseksi

Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ilmoitti tänään perjantaina, ettei aio erota keskustan Keminmaan paikallisyhdistyksestä, vaikka keskustan säännöt kieltävät muiden puolueiden jäsenyyden.

politiikka
Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen.
Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen.Yle

Keskusta ei aio ryhtyä toimenpiteisiin puolueen kunniapuheenjohtajan Paavo Väyrysen erottamiseksi puolueesta.

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä myöntää, että tilanne harmittaa, mutta kiistää, että Väyrysen erottamista olisi edes mietitty.

– Meidän puolueeseen on aina sopinut ääntä ja sopii tästä ettenpäinkin, Sipilä kommentoi asiaa eduskunnassa tänään perjantaina.

Myös puoluesihteeri Timo Laaninen vakuutti aiemmin Ylelle puhelinhaastattelussa, että keskusta ei ole ryhtymässä mihinkään toimenpiteisiin Väyrysen erottamiseksi.

Paavo Väyrynen kertoi eilen aikovansa perustaa oman puolueen. Tänään perjantaina Väyrynen ilmoitti, ettei aio erota keskustan paikallisyhdistyksestä. Keskustan sääntöjen mukaan puolueen jäsen ei voi olla minkään muun puolueen jäsen.

Laaninen huomautti, että Väyrynen on muodollisesti vasta perustamassa yhdistystä nimeltään Kansalaispuolue ry. Ongelma kahteen puolueeseen kuulumisesta tulee ajankohtaiseksi vasta, jos saa Väyrynen saa kerättyä puolueen perustamiseksi vaaditut 5 000 kannattajakorttia.

– Se on sitten sen ajan murhe, että mitä siinä tilanteessa tehtäisiin, Laaninen sanoi.

– Silloinkin ensisijaisesti se on Paavo Väyrysen asia harkita omaa tilannettaan, että haluaako hän olla puolueen jäsen vai ei, hän jatkoi.

Laaninen kiisti jyrkästi, että Paavo Väyrynen saisi puolueessa erityiskohtelua.

– Häntä kohdellaan täsmälleen samalla tavalla kuin meidän 130 000 muutakin jäsentä. Täsmälleen sääntöjen mukaisella tavalla, Laaninen sanoi.