Pienet jääprinsessat täyttävät Helsingin Areenan – Disney on Ice vetää ennätysyleisön

Tällä viikolla Suomessa vierailevan Disney on Ice -juhlaesityksen kahdeksan näytöstä ovat lähes loppuunmyytyjä. Myös muut koko perheen viihdetapahtumat keräävät vuosi toisensa perään tuhansia katsojia.

kulttuuri
Pikku tyttö haastattelussa.

Toppapuvuista kuoriutuu pieniä jääprinsessoja Helsinki Areenalla. Yksi heistä on 6-vuotias Kiira Nummela, joka on tullut Disney on Ice - 25v. -esitykseen Ikaalisista kummitätinsä Annika Falinin kanssa.

Ei ole epäselvää, mikä Disney-hahmo on Kiiran suosikki. Se on viihdejätin viimeisimmän animaatiohitin, vuonna 2013 ilmestyneen Frozenin, päähenkilö Elsa. Kiiran yllä on vaaleansininen mekko, joka on saatu tädiltä. Päässä on tiara ja asukokonaisuutta täydentävät hopeiset kengät ja pikkulaukku.

– Elsassa on kivointa, kun se laulaa ja luistelee, Kiira perustelee.

"Lapset saavat mitä haluavat"

Disney on Ice -esityksiä on nähty Suomessa jo parikymmentä kertaa. Tällä viikolla Helsinki Areenassa nähtävät kahdeksan esitystä on myyty miltei loppuun. Näytöksen näkee 55 000 katsojaa, mikä tekee siitä yhden tämän vuoden suurimmista yleisötapahtumista Suomessa.

Disney on Icen Suomeen tuovan tapahtumajärjestäjä Live Nationin mukaan esityksen suosiota juuri tänä vuonna siivittää show'ssa nähtävä Frozen-osio.

– Suomi on Disney-ilmiöissä muita Pohjoismaita perässä. Viime vuonna tehtiin ennätyksiä jo Skandinaviassa ja nyt on meidän vuoromme, sanoo perheviihteestä vastaava pääpromoottori Johan Hollstén Live Nationista.

Apassionata-näytös Helsingissä.
Hevosviihdeshow Apassionata on käynyt Suomessa jo toistakymmentä vuotta.Yle

Disneyn jääshow'n lisäksi myös muut koko perheelle tarkoitetut viihdetapahtumat vetävät joka vuosi tuhansia katsojia. Esimerkiksi hevosviihdeshow Apassionata on nähty Suomessa joka vuosi jo yli kymmenen vuoden ajan. Viime viikonloppuna se keräsi Helsinki Areenalle neljään esitykseen yli 20 000 kävijää.

Pääpromoottori Johan Hollsténilla on perhetapahtumien suosiolle yksinkertainen selitys.

– Perheen isänä ja isoisänä tiedän, että lapset saavat sen, mitä he haluavat. Eikä panna hanttiin, vaikka rahat olisivat vähissä. Kun lapset ovat tyytyväisiä, niin myös vanhemmat, isovanhemmat ja kummivanhemmat ovat tyytyväisiä.

Disney on Ice -esitysten lippujen hinnat vertaantuvat teatterilippuihin. Sen sijaan Apassionata-esityksen lippu maksaa saman verran kuin suurten konserttien liput Helsinki Areenassa.

Yli 20 vuotta Disney-hahmoina

Disney on Ice -näytöksessä esiintyy noin 50 luistelijaa eri puolilta maailmaa. Brasilialainen Mario Castro on ollut mukana Disneyn esityksissä 22 vuotta. Hän on nähnyt kiertueilla 74 maata. Suomessa hän ollut kahdesti aikaisemmin vuosina 1995 ja 2008.

Disney on Ice -esiintyjä.
Brasilialainen Mario Castro on ollut mukana Disney on Ice -kiertueilla jo 22 vuotta.Yle

25-vuotisjuhlashow'ssa Castro esittää useita hahmoja, kuten merihevosta.

– Olen varmasti pisimpään mukana ollut esiintyjä. Pidän siitä, kun näen yleisön ja etenkin lapset edessäni. Jokaisessa maassa yleisö on erilainen, mikä on mahtavaa.

Amerikkalainen Kim Becker on esiintynyt Disney on Ice -näytöksissä kahdeksan vuoden ajan. Takana on useita eri rooleja. Tässä esityksessä hän on mukana Peter Pan -tarinassa, jossa hän esittää perheen äitiä.

Disney on Ice -esiintyjä.
Amerikkalainen Kim Becker on luistellut Disney on Ice -esityksissä vuodesta 2008 lähtien.Yle

Becker nauttii yleisön edessä esiintymisestä, varsinkin kun näkee hymyt lasten kasvoilla. Hän myöntää, että jatkuva matkustaminen ympäri maailmaa on toisinaan väsyttävää.

– Tämä on niin jännittävää, että aina emme edes huomaa, kuinka väsyneitä oikeasti olemme. Meille jää myös riittävästi aikaa tutustua kaupunkeihin, joissa esiinnymme. Tämä porukka on yhtä suurta perhettä, joka luistelee ja pitää hauskaa.