1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginjohtajat

Kotkan Kantasataman aikataulua kiritään kiinni – kaupunginjohtaja: Risteilyliikenne ratkeaa kesällä

Lontoossa kokoontunut johtoryhmä sai uutta tietoa jättihankkeen hotellioperaattorista ja rahoittajista. Kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin mukaan yksityiskohdat täsmentyvät lähiaikoina.

Kotkan Kantasataman alueen asemakaavaehdotus on asetettu nähtäville. Kuva: AHR Architects

Kotkan Kantasataman alueen valtava kauppahanke on nytkähtämässä eteenpäin. Johtoryhmä kokousti torstai-iltana Lontoossa, ja uutta tietoa saatiin muun muassa hotellioperaattorista ja uusista rahoittajista. Kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin mukaan yksityiskohtien pitäisi tulla julki lähiaikoina.

Hotellin ja kauppakeskuksen lisäksi Kantasatamaan on suunniteltu muun muassa elokuvateatteria, ravintoloita, asuntoja sekä vierasvenesatamaa. Aikataulua aiotaan kiristää, ja ensimmäisen vaiheen pitäisi valmistua vuonna 2017. Kotkan ja Pietarin välille on suunniteltu myös risteilyliikennettä, jonka kohtalon pitäisi ratketa keväällä.

– Tapaamme maaliskuussa laivaliikenneyhteyden merkkihenkilöt ja silloin käydään tarkemmat keskustelut. Liikenteelle on haettu EU-rahaa, ja sen kohtalon pitäisi ratketa viimeistään kesällä, sanoo Lindelöf.

Hanketta on jarruttanut Kantasataman asemakaavasta tehty valitus, josta odotetaan ratkaisua kuukauden sisällä. Kantasataman uudistamishankkeesta vastaa kansainvälinen kiinteistö- ja aluekehityksen asiantuntijayritys GVA Sawyer.