Koe uusi yle.fi

Kikattava Kakkiainen suuntaa sijoituspotin siivittämänä maailmanmarkkinoille

Lasten animaatiota tekevä suomalainen Gigglebug Entertainment sai puolen miljoonan euron sijoituksen toimintaansa. Luvassa on lisää Kikattava Kakkiainen -jaksoja ja uusia aluevaltauksia.

talous
Kikattava kakkiainen
Gigglebug

Ylen katsotuimpiin lasten animaatioihin lukeutuvaa Kikattavaa Kakkiaista aletaan viedä entistä isommin kansainvälisille markkinoille. Tuotannon kasvattamisen mahdollistaa animaatiota tekevän Gigglebug Entertainment Oy:n yksityiseltä pääomarahastolta saama puolen miljoonan euron sijoitus. Sijoituksesta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti. (siirryt toiseen palveluun)

– Olemme tehneet Kikattavaa Kakkiaista aika merkittävällä tavalla Suomessa ja saaneet hyviä Euroopan-myyntejäkin aikaiseksi jo. Kun kasvatamme sisällön määrää, meille avautuu myös isommat markkinat, Gigglebug Entertainmentin toimitusjohtaja Antti Harlin kertoo.

Kikattavan Kakkiaisen uudet jaksot tulevat ruutuun Suomessa elokuussa. Nyt valmisteilla oleva 26 jakson kokonaisuus aiotaan paisuttaa kaksinkertaiseksi.

– Tuotanto käynnistyy saman tien. Jaksojen määrä nostetaan 52:een. Se on kansainvälisesti animaatioille sellainen kultainen formaatti, jolla on enemmän levityskanavia, Harlin toteaa.

Yrityksellä on myös kehittelyvaiheessa kaksi–kolme uutta lastenhanketta, jotka perustuvat eri hahmoihin kuin Kikattava Kakkiainen.

Suomalaista tuotantoa

Kikattava Kakkiainen sai alkunsa iPadille tehdystä kutituspelistä. Suuren suosion siivittämänä pelin pohjalta kehitettiin animaatio ja muita tuotteita. Kikattavasta Kakkiaisesta on tehty kirja, ja toinen on paraikaa tekeillä. Myös äänilevy on työn alla.

Animaatio on täysin suomalaista tuotantoa.

– En tiedä, onko näin isoa animaatioformaattia suomalaisella tiimillä aiemmin tehty, Harlin sanoo.

Helsingin lisäksi piirrettyä tehdään Mikkelissä, missä työskentelee tällä hetkellä kolme piirtäjää. Harlinin mukaan rahoitus saattaa mahdollistaa uusien työntekijöiden palkkaamisen tulevaisuudessa.

– Tämä takaa nyt ainakin sen, että jengillä on näkymät nyt noin puolitoista vuotta eteenpäin.