Koe uusi yle.fi

Seinäjoen mielenosoitukset sujuivat rauhallisesti – samaan aikaan ja samassa paikassa kaksi vastakkaista liikettä

Seinäjoen torilla järjestettiin lauantaina samanaikaisesti kaksi mielenosoitusta. Pienelle alueelle oli kokoontunut Rajat kiinni Etelä-Pohjanmaan ja Ei rasismia minun nimissäni -liikkeiden kannattajia. Paikalla oli arviolta 400 ihmistä.

Kotimaa
Rajat kiinni- ja Ei rasismia minun nimissäni -mielenosoitukset Seinäjoella.
Seinäjoella järjestettiin samanaikaisesti kaksi eri mielenosoitusta.Anna Wikman / Yle

Seinäjoella oli lauantaina harvinainen kahden mielenilmauksen päivä. Aivan kaupungin keskustassa sijaitsevalla torilla järjestettiin samanaikaisesti sekä Rajat kiinni - että Ei rasismia minun nimissäni -mielenilmaukset. Tapahtumat olivat eri laidoilla toria eikä yhteentörmäyksiä ilmennyt ainakaan parin ensimmäisen tunnin aikana. Molemmissa joukoissa kannateltiin banderolleja ja huudettiin ajoittain iskulauseita.

Paikalla näkyvästi päivystäneen poliisin arvion mukaan mielenosoitukset sujuivat rauhallisissa ja asiallisissa merkeissä.

Mielenosoittajia oli kerääntynyt paikalle arviolta kolmisen sataa. Näistä selvästi suurin osa oli Rajat kiinni -mielenosoituksen osallistujia. Rajat kiinni! Etelä-Pohjanmaan tiedottaja Juha Mäenpää arvioi omat joukkonsa jopa viidensadan hengen vahvuiseksi.

– Täällä on todella paljon väkeä, jopa enemmän kuin odotettiin. Ihmisiä on tullut eri puolilta maata, eräskin osallistuja tuli Iisalmesta asti, Juha Mäenpää totesi kierrellessään mielenosoittajien joukossa.

Ei rasismia minun nimissäni -mielenosoitus keräsi torille arvion mukaan alle sata henkilöä. Lisäksi paikalla käväisi päivän mittaan paljon uteliaita.